• Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους καλεί τους εργαζόμενους η "Δημοκρατική Συνεργασία"
  • - Στην πεπατημένη των συμβιβασμών και του προσχηματικού διαλόγου συνεχίζει να κινείται η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΟΜΕ - ΕΛΤΑ), τη στιγμή μάλιστα που κυβέρνηση... - 1998-04-14 00:00:00.0"/>
  • Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους καλεί τους εργαζόμενους η "Δημοκρατική Συνεργασία"
  • - Στην πεπατημένη των συμβιβασμών και του προσχηματικού διαλόγου συνεχίζει να κινείται η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΟΜΕ - ΕΛΤΑ), τη στιγμή μάλιστα που κυβέρνηση... - 1998-04-14 00:00:00.0" /> Στη θύελλα που έρχεται συστήνει διάλογο! | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 14 Απρίλη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 16
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΛΤΑ
    Στη θύελλα που έρχεται συστήνει διάλογο!
    • Η ηγεσία της έδωσε χτες συνέντευξη, για να ζητήσει "διάλογο", τη στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί μέτρα κατά των εργασιακών σχέσεων, του δημόσιου χαρακτήρα, αλλά και του ίδιου το μέλλοντος των ταχυδρομείων
    • Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους καλεί τους εργαζόμενους η "Δημοκρατική Συνεργασία"

    Στην πεπατημένη των συμβιβασμών και του προσχηματικού διαλόγου συνεχίζει να κινείται η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΟΜΕ - ΕΛΤΑ), τη στιγμή μάλιστα που κυβέρνηση και διοίκηση των ΕΛΤΑ βάζουν σε εφαρμογή τα "εκσυγχρονιστικά σενάρια", που αμφισβητούν τις εργασιακές σχέσεις, το δημόσιο χαρακτήρα, αλλά και το ίδιο το μέλλον του ταχυδρομείου. Σήμερα, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών παρουσιάζει την "Πράσινη Βίβλο" για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ενώ ζήτημα χρόνου είναι πλέον να τεθεί "επί τάπητος" και το θέμα των ΕΛΤΑ.

    Στη χτεσινή συνέντευξη η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ, με το γνωστό επιχείρημα"να μη δώσουμε άλλοθι στην κυβέρνηση" επιβεβαίωσε τη γραμμή του "διαλόγου"- σήμερα συναντιέται με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών Τάσο Μαντέλη - δείχνοντας ν' ανησυχεί περισσότερο για ένα "άδειασμα" τύπου "Ολυμπιακής", από την πλευρά της κυβέρνησης, παρά για το ποια πρέπει να είναι η απάντηση των χιλιάδων εργαζομένων των ΕΛΤΑ, στην κυβερνητική επίθεση που ήδη ξεδιπλώνεται στο σύνολο των ΔΕΚΟ.

    Ετσι, ενώ στα χαρτιά, για άλλη μια φορά επαναλαμβάνει τα μεγάλα προβλήματα των ΕΛΤΑ (πλασματικά ελλείμματα, λόγω μη καταβολής των χρεών του δημοσίου, τέλμα στις επενδύσεις, ανισοκατανομή προσωπικού, ασυδοσία ανταγωνιστών, μη κάλυψη της κοινωνικής πολιτικής κλπ.), αλλά και την αφερεγγυότητα που έχει δείξει η κυβέρνηση, εντούτοις συνεχίζει να διαπραγματεύεται αντεργατικούς κανονισμούς εργασίας και το χειρότερο να σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους για τη σημασία του "διαλόγου".

    Για το τι όμως μπορεί να περιμένει κανείς απ' έναν τέτοιο "διάλογο", χαρακτηριστικά είναι αυτά που αναγνωρίζει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ Φίλιππος Θωμάς: "Πολλοί εργαζόμενοι έχουν καταργήσει το οχτάωρο προσφέροντας χωρίς αμοιβή και δωδεκάωρη καθημερινή εργασία. Ταχυδρόμοι εργάζονται απογεύματα, Σάββατα, αργίες. Περισσότεροι από 1.000 αγροτικοί διανομείς χρησιμοποιούν τα ιδιόκτητα αυτοκίνητά τους, για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας. Εκατοντάδες ταχυδρομικοί εργάζονται σε άθλια και ανθυγιεινά κτίρια...".

    Πώς όμως συμβιβάζονται όλα τα παραπάνω με την απραξία στην οποία καταδικάζει την ΟΜΕ-ΕΛΤΑ η ηγεσία της και με την αναντιστοιχία λόγων και έργων της απέναντι στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους 11.500 ταχυδρομικούς υπαλλήλους;

    Στην "παρελκυστική αυτή τακτική" της ηγεσίας της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ, δίνει απάντηση η παράταξη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", η οποία καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ ότι, κυρίως στην Ομοσπονδία, αλλά και στα σωματεία, "δυστυχώς και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σ' ένα διάλογο με τη Διοίκηση κακέκτυπο του ψευδεπίγραφου "κοινωνικού διαλόγου"".

    Η "Δημοκρατική Συνεργασία" υπογραμμίζει ότι την ίδια στιγμή στα ΕΛΤΑ φουντώνει κλίμα τρομοκρατίας και δίνονται εντολές το προσωπικό που δεν "ανταποκρίνεται" στις νέες νόρμες να μετατίθεται δυσμενώς ή να απολύεται.

    Η παράταξη σημειώνει ότι ο "διάλογος" σε προαποφασισμένα μέτρα δεν έχει κανένα νόημα. Καλεί τους εργαζόμενους να μετατρέψουν την απόγνωση και την οργή τους σε εστία αντίστασης στη λαίλαπα του "εκσυγχρονισμού". Να οργανώσουν τον αγώνα τους, πέρα και έξω από κλαδικές "αντιθέσεις" και πολιτικές, συνδικαλιστικές διαφορές. Και η ανακοίνωση της παράταξης καταλήγει:

    "Εργαζόμενοι πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας. Καθορίστε με την πάλη σας τις εξελίξεις. Το μέλλον είναι κοινό, η δουλιά ανήκει σε όλους".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ