Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
"Λέμε ναι στη ζωή"

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Κάτω Πατησίων - Θυμαρακίων, για τα ναρκωτικά

"ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - λέμε ναι στη ζωή", ήταν το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Κάτω Πατησίων - Θυμαρακίων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης. Οι γυναίκες, αφού συζήτησαν για το πρόβλημα των ναρκωτικών με την Ελένη Ζαφειρίου,Γενική Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και την Ελένη Παππά,ψυχολόγο από το "18 Ανω", παρακολούθησαν στη συνέχεια τη θεατρική παράσταση "Καταθέσεις Ψυχής", από τη θεατρική ομάδα των παιδιών του "18 Ανω".

Η Εύα Μπαμπούκα,πρόεδρος του Συλλόγου, ανοίγοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης των γυναικών, ώστε να προτείνουν και να παλέψουν για λύσεις στα οξυμένα προβλήματα, που πλήττουν ιδιαίτερα τις υποβαθμισμένες περιοχές σαν τη δική τους, όπως αυτό των ναρκωτικών. Σημείωσε δε ότι η καμπάνια κατά των ναρκωτικών είναι συνέχεια της περσινής προσπάθειας που ξεκίνησε με το ίδιο σύνθημα.

Η Ελένη Παππά αναφέρθηκε στο πρόβλημα των ναρκωτικών και στο ρόλο του θεραπευτή. Αναφορικά με το πώς η κοινωνία αντιμετωπίζει τον πρώην εξαρτημένο χρήστη, επισήμανε ότι υπάρχει έντονος κοινωνικός ρατσισμός, με αποτέλεσμα αυτά τα παιδιά να μην προσλαμβάνονται σε διάφορες δουλιές.

Αναφερόμενη στο θέμα της αποποινικοποίησης, η Ελένη Ζαφειρίου τόνισε τον ύποπτο ρόλο των διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο ζήτημα αυτό. "Ολοι αυτοί όμως "ξεχνάνε" ότι όλες οι ουσίες ("σκληρές" ή "μαλακές") είναι εξαρτησιογόνες", τόνισε.

Τέλος εκ μέρους του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων και επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λέων. Αυδή - ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί - χαιρέτισε την εκδήλωση ο Γ. Παπαντωνίου,μέλος της γραμματείας της παράταξης, ο οποίος είπε: "Θα βρεθούμε δίπλα σας αγωνιζόμενοι για αυτό το ζήτημα. Για την αντιμετώπιση όμως της μάστιγας των ναρκωτικών, πρέπει να υπάρξει ενεργοποίηση όλων των πολιτών".

Μήνυμα, τέλος, μετέφερε προς το Σύλλογο και η διευθύντρια του 63ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, που συνεχάρη την πρωτοβουλία των γυναικών της περιοχής. Ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας οι γυναίκες της περιοχής εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους πάνω στο ζήτημα των ναρκωτικών. Τα παιδιά από το "18 Ανω" κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των γυναικών για τη θεατρική τους παράσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ