Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανοιγμα στα κοινωνικά προβλήματα

Εκδήλωση της ΝΑΣ για την Πρόνοια και το ρόλο της Αυτοδιοίκησης

Η χτεσινή εκδήλωση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" ήταν ένα άνοιγμα - και ταυτόχρονα ένα ουσιαστικό βήμα - στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Θέμα της εκδήλωσης ήταν: "Πρόνοια και ρόλος της Αυτοδιοίκησης".

Ηταν μια προσέγγιση των προβλημάτων της Πρόνοιας, όχι απ' τη σκοπιά της λειτουργίας της αγοράς και της υπόκλισης στις εκσυγχρονιστικές παγκοσμιότητες, αλλά απ' τη σκοπιά εκείνων που έχουν στο επίκεντρο της προσοχής τους την ανθρωπιά και θεωρούν ότι ο άνθρωπος δικαιούται ένα ελάχιστο επίπεδο παροχών και αγαθών επειδή έχει γεννηθεί.

Η χτεσινή εκδήλωση ήταν ο αντίλογος στην ψευτοφιλανθρωπία που εξασφαλίζει κοινωνικό προφίλ στους διάφορους μεγαλοσχήμονες.

Ταυτόχρονα η εκδήλωση της ΝΑΣ αποτέλεσε και ένα βήμα καταδίκης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς οι εκπρόσωποι των ξένων εργατών στη χώρα μας μπόρεσαν να μιλήσουν για τα πραγματικά προβλήματά τους.

Από όλους τους ομιλητές τονίστηκε η ανάγκη της συμπαράταξης όλων εκείνων που δεν επαιτούν, αλλά διεκδικούν κόντρα σε εκείνες τις πολιτικές που τους θέλει θύματά τους. Και σ' αυτή τη συμπαράταξη, όπως τονίστηκε, χρειάζεται η συνδρομή της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Η μόνη υπόσχεση που δίνουμε είπε ο Σπ. Χαλβατζής, μετά το τέλος της εκδήλωσης, είναι ότι θα είμαστε στο πλευρό των πολλών, αυτών που υποφέρουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων μεταξύ των οποίων διακρίναμε τους: Π. Βακαλόπουλο,δήμαρχο Ταύρου, Λεων. Αυδή,υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, Χρ. Κορτζίδη,υποψήφιο δήμαρχο Ελληνικού, Χρ. Μέντζο,δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου, Τ. Τσατσούλη,δημοτική σύμβουλο Ηλιούπολης, Π. Βαγιάνη,πρόεδρο του ΔΣ Ταύρου, Κ. Καραμάνου γραμματέα της ΟΓΕ, Ν. Παπακωνσταντίνου,πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του ΙΒΣΑ, Γ. Μπίστα πρόεδρο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Χ. Χουρδάκη,μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΕΑ, Β. Τουμπέλη,πρόεδρο της ΟΣΝΙΕ, Ν. Ρήγου,πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Πετραλώνων, Ταχίρ Μίτσι,πρόεδρο του Συλλόγου Αλβανών Εργατών, Γ. Παπαντωνίου έφορο του ΕΣΥΝ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ