Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτωπο ενάντια στην αντικοινωνική πολιτική

Με τον Ορ. Κολοζώφ συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών

Το ΚΚΕ συμφωνεί με το πλαίσιο των αιτημάτων των τυφλών και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίησή τους, διαβεβαίωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ), στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοοιήθηκε χτες. Με την επισήμανση, όμως, ότι για να ανατραπεί η πολιτική, που διαλύει έστω και αυτό το ονομαζόμενο κοινωνικό κράτος, πρέπει να υπάρξει συντονισμός του αγώνα όλων των εργαζομένων.

Την αντιπροσωπεία του ΠΣΤ αποτελούσαν ο πρόεδρος, Ηλ. Μαργιόλας,ο γραμματέας, Γ. Λεωτσάκος,τα μέλη του προεδρείου Β. Μπαρέκας και Κ. Μπαλάσκας.Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Μ. Λαμπρινού,επικεφαλής του Τμήματος Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ. Ηταν μία ειλικρινής, αν μη τι άλλο, συζήτηση. Μίλησαν για ζητήματα που αφορούν στην ελλιπή κατάρτιση και τις ελάχιστες επαγγελματικές δυνατότητες που δίνει το κράτος στους τυφλούς. Επίσης, έγινε αναφορά σε δύο άλλα αιτήματα των τυφλών που αφορούν στη χορήγηση επιδόματος 10 Ημερομίσθιων Ανειδίκευτου Εργάτη (ΗΑΕ) στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους τυφλούς και 20 ΗΑΕ για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και τους ανίκανους προς εργασία, και την άρση των οικονομικών περιορισμών στη χορήγηση της κάρτας για τα μέσα μεταφοράς. Πρόκειται για προβλήματα που παραμένουν άλυτα πολλά χρόνια και που δεν προτίθεται ούτε η σημερινή κυβέρνηση να επιλύσει.

Ο Ορ. Κολοζώφ ήταν σαφής: "Η κυβέρνηση για να φτάσει το στόχο της, που είναι να μπει η Ελλάδα στην Οικονομική Νομισματική Ενωση το 2001, έχει αποδεχτεί να ακολουθήσει την ασφυκτική περιοριστική πολιτική που της προτείνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί αυτό το πλαίσιο, δεν έχει δυνατότητα να ασκήσει διαφορετική πολιτική, πέρα από πολιτική περιορισμού των κοινωνικών δαπανών. Για να ανατρέψετε αυτή την πορεία, πρέπει να αναζητήσετε στηρίγματα, βεβαίως στα πολιτικά κόμματα, αλλά κυρίως σε άλλους χώρους εργαζομένων".

Οι εκπρόσωποι των τυφλών δήλωσαν ότι διακρίνουν ακαμψία στην πολιτική της κυβέρνησης. Σημείωσαν ότι χρειάζεται αναβάθμιση της εκπαίδευσης, με την ίδρυση νέων δημοσίων σχολών και αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας. Ο Ορ. Κολοζώφ τούς είπε ότι με τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα περιορίζονται οι δυνατότητες δημιουργίας θέσεων εργασίας. Τους κάλεσε να συντονιστούν με τους εργαζόμενους που παλεύουν για να μη συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας.

Στο αίτημα των τυφλών να συσταθεί διακομματική επιτροπή, που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των τυφλών, ο βουλευτής του ΚΚΕ ήταν επιφυλακτικός. Εξέφρασε την ανησυχία του ότι η τακτική των διακομματικών επιτροπών είναι να απορροφάνε τις αντιδράσεις των εργαζομένων, να τους κρατάνε σε αναμονή και να αναστέλλουν τις προσπάθειες που κάνουν για να λύσουν τα προβλήματά τους. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει δεκάδες διακομματικές επιτροπές στη Βουλή, που έχουν βγάλει σημαντικά πορίσματα για θέματα όπως τα δάση, οι ακριτικές περιοχές. Στα πορίσματα αυτά ουδέποτε βασίστηκε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Επίσης, πρόσθεσε ότι "η διακομματική επιτροπή - αν υπάρξει θέληση και από τα άλλα κόμματα να συσταθεί - θα υπονομευτεί από τα δύο μεγάλα κόμματα, διότι το ζήτημα είναι να διατεθούν πόροι, είτε έμμεσα είτε άμεσα, για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ