Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Κάρλα δεν κατασκευάζεται μόνο με ... εξαγγελίες!

Ερώτηση τριών βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

"Στα χαρτιά" εξακολουθεί να βρίσκεται το έργο της επανασύστασης του Ταμιευτήρα της Κάρλας στη Θεσσαλία, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής,Αχιλλέας Κανταρζής και Βαγγέλης Μπούτας θέτουν το θέμα της δημοπράτησής του με Ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

"Τα έργα ζωής για τη Μαγνησία - κι όχι μόνο - όπως αυτό του Ταμιευτήρα της Κάρλας, κατά διαστήματα έρχονται στην επικαιρότητα συνήθως μετά από κάποια διαβεβαίωση αρμοδίων ότι οι απαιτούμενες διαδικασίες πριν την κατασκευή του έργου έχουν τελειώσει", σημειώνουν οι βουλευτές και προσθέτουν: "Είναι γνωστό ότι την τελευταία πενταετία δεν τηρήθηκε κανένα από τα υπουργικά χρονοδιαγράμματα".

Αυτό προκαλεί έντονες ανησυχίες - υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - και για τη διαβεβαίωση ότι το έργο του ταμιευτήρα θα δημοπρατηθεί το Α εξάμηνο του 1998, αφού:

  • Δεν υπάρχει ακόμη η σύνταξη μελέτης κόστους - οφέλους.
  • Παρά την υπογραφή της περιβαλλοντικής μελέτης, εκκρεμεί το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).
  • Δεν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων στις περιοχές διέλευσης των συλλεκτήρων.
  • Δεν έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις του στρατού για την προτεινόμενη χωροθέτηση του έργου σε σχέση με την ασφάλεια του ελικοδρομίου Στεφανοβικείου.
  • Δεν είναι σαφές πόσα χρήματα θα είναι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πόσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Και οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν ερωτώντας τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ: Τι μέτρα θα πάρει ώστε το έργο να δημοπρατηθεί εντός του Α εξαμήνου του 1998. Με πόσα χρήματα συμμετέχει το ελληνικό δημόσιο στο έργο και αν έχουν ενταχτεί στον Προϋπολογισμό του 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ