Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πασχαλιάτικα οι αιτήσεις για το διαγωνισμό - παρωδία

Πίσω από τις πλάτες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση της επετηρίδας και την πρόσληψη εκπαιδευτικών με διαγωνισμό, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι από αύριο ξεκινά ηυποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η κυβέρνηση, κατά την πάγια τακτική της σε ζητήματα κρίσιμα για την παιδεία, επιλέγει τις διακοπές του Πάσχα για να προωθήσει το σχέδιο καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών με στόχο να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 4 Μάη, ενώ ο διαγωνισμός θα αρχίσει στις 12 Ιούνη. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα, με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, να υποβάλει αίτηση μόνο στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπου επιθυμεί να εργαστεί, ενώ η προκήρυξη θα πωλείται από το Εθνικό Τυπογραφείο και τις Νομαρχίες. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ που συνεδρίασε χτες, καλεί τις ΕΛΜΕ να βρεθούν έξω από τα σημεία που θα πωλούνται οι αιτήσεις συμμετοχής και να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς για τις επιπτώσεις του νόμου 2525/97 και ειδικότερα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" πρότεινε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση να τονίσει ιδιαίτερα η ΟΛΜΕ το αίτημα του κλάδου για διατήρηση της επετηρίδας ως το μόνο αντικειμενικό και αδιάβλητο σύστημα διορισμών και να εκφράζει την αντίθεση του κλάδου στον αδιέξοδο διαγωνισμό και την απάτη της "ποιοτικής αναβάθμισης" που επικαλείται η κυβέρνηση.

Η ΔΕΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να οργανώσουν συγκεντρώσεις στα σημεία όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό, με στόχο την ενημέρωση των υποψηφίων και την ανάδειξη των θέσεων του κλάδου. Ηδη, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την πρώτη μέρα υποβολής των αιτήσεων, έξω από το κτίριο, όπου θα υποβάλλονται αυτές, και συμβολικό μπλοκάρισμα της εισόδου του κτιρίου, ώστε να διατρανωθεί η αντίθεση του κλάδου στο διαγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ