Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΟΥΣΙ
"Να βγούμε στο δρόμο... "

"Για να μη φορολογήσουν και τα... όνειρά τους". Με αυτό το σύνθημα και με την απόφαση "να βγούμε στο δρόμο πριν μας αρπάξουν την πόλη" η Δημοτική Ενότητα Μαρουσίου έδωσε στη δημοσιότητα την προγραμματική της διακήρυξη για τις επόμενες εκλογές. Η παράταξη που, όπως τόνισε και ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Χρ. Μέντζος,αισθάνεται δικαιωμένη, αφού αυτά που πριν τέσσερα χρόνια όριζε στο δημοτικό της πρόγραμμα αποτελούν τώρα τις αιχμές της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κείνους που εξυπηρετούν το λαό και σε κείνους που στέκονται ενάντιά του.

Οταν διαπιστώνουμε, τονίζεται στη Διακήρυξη, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική που ακολουθεί το πρόγραμμα της σύγκλισης δε συναντάει αντιστάσεις τότε είναι φανερό πως και οι εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν ενεργά στην εφαρμογή της.

Αναφορικά με την εκτέλεση των έργων για την Ολυμπιάδα του 2004, που θα γίνουν και στο Μαρούσι τονίζεται ότι λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι στα πλαίσια του σχεδιασμού για την Ελλάδα του 2004 θα εξασφαλίσουν την αναγκαία υποδομή για το Μαρούσι του επόμενου αιώνα. Απλά προσπαθούν να επιβληθούν σαν ο πολιτικοοικονομικός μηχανισμός που θα κερδίσει σ' αυτήν την υπόθεση. Και αυτός ο μηχανισμός έχει ήδη δημιουργηθεί. Απλώνεται σ' όλα τα επίπεδα. Φτάνει πολύ ψηλά, ως την κεντρική εξουσία. Στρατολογεί ανθρώπους από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αλλά και στηρίζεται και κερδίζει απ' αυτά. Και θ' αναπτύσσεται αν δεν αντιδράσουμε.

Παράλληλα, επισημαίνεται στη διακήρυξη, προβλήματα όπως των ναρκωτικών, της ανεργίας, της φτώχειας, δεν αντιμετωπίζονται. Η ποιότητα της ζωής υποβαθμίζεται, η νεολαία οδηγείται σε αδιέξοδα και η σημερινή διοίκηση του δήμου εξυπηρετεί, με τον καλύτερο τρόπο, την κυβερνητική πολιτική. Στο Μαρούσι μάλιστα ξεκίνησαν και οι διαδικασίες αναθεώρησης του ρυθμιστικού, στα πλαίσια της μητροπολιτικής διοίκησης, διαδικασίες οι οποίες θα καταστρέψουν την πόλη. Η σημερινή πραγματικότητα, όμως, το βάρος της οποίας επωμίζονται οι δημότες μπορεί να ανατραπεί αν ο λαός ενώσει τη δύναμή του με τη Δημοτική Ενότητα και διεκδικήσει μαζί της τα δικαιώματά του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Βόρειας Αχτίδας του ΚΚΕ Π. Τασιούδας, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νικήτας Βλάχος, ο πρόεδρος του συλλόγου Αθμοενών Αρ. Αθανασιάδης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κ. Γαρδέλης, ο Επ. Γαρδέλης, ο Κ. Μέλλιος μέλος του ΔΣ του συλλόγου Σωρού, εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα κατά των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στην περιοχή, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πολλοί δημότες. Κοινή ήταν η διαπίστωση όσων πήραν το λόγο πως πρέπει να βγουν στο δρόμο και να αγωνιστούν για να μπει φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο της πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή δημοτική αρχή της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ