Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Αφορούν όλη την εργατική τάξη

Η πρόνοια και όσα μέτρα και παροχές έχουν ως τώρα κατακτηθεί, σημείωσε με την παρέμβασή του στην ημερίδα της ΝΑΣ ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,θα πάψουν να έχουν νόημα αν λειτουργούν με βάση τους νόμους της αγοράς και προσφέρονται ανάλογα με την αγοραστική δυνατότητα του λήπτη τους.

Υπάρχει, τόνισε, ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας, ένα ελάχιστο όριο αγαθών και παροχών που καθένας δικαιούται για το λόγο και μόνο ότι έχει γεννηθεί. Πρόκειται για την κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική αξία και ανήκει - για μας πρέπει να ανήκει - στους σκοπούς του κράτους. Δεν μπορούμε και δε θα δεχτούμε ποτέ τη θεσμοποίηση της φιλανθρωπίας και ακόμα τη διαφημιστική της αξιοποίηση, που είναι στην πραγματικότητα και ο μοναδικός της στόχος: γιατί δικαιώνει εκείνους ακριβώς που είναι υπαίτιοι γι' αυτή την κατάσταση. Τους εφοπλιστές, τους κεφαλαιούχους και τις μεγαλοκυράδες τους, που επιζητούν την κοινωνική προβολή, όχι τυχαία, στον τομέα που πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ο Λεων. Αυδής συνεχίζοντας, για να συνεισφέρει όπως είπε στη συζήτηση, αναφέρθηκε στην εμπειρία της Παράταξης από το θέμα των μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα και αντιμετωπίζουν, ανάμεσα στα άλλα, σημαντικά προβλήματα και στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

Η "μειονεξία" της μειονότητας, γλωσσική, κοινωνική ή οικονομική έχει την αφετηρία της, τόνισε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας", στις διακρίσεις και την πολιτική που έχει εφαρμοστεί στη Θράκη και ακολουθείται ανάλογα και στην Αθήνα, για τον επιπλέον λόγο ότι αυτή η κατάσταση χρησιμοποιείται για να τροφοδοτεί το ρατσισμό.Η απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου του χωριού της Κορινθίας, όπου έφτασε εκμεταλλευόμενη το θόρυβο των ημερών να επιβάλει ακόμα και όριο ημερομισθίου αλλοδαπών, επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς το γεγονός. Ετσι φτάνουμε, οι νέοι μουσουλμάνοι να μην έχουν συνήθως παιδεία και επαγγελματική κατάρτιση, τα παιδιά τους στο σχολείο να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση όταν και το πιο απλό δεν προβλέπεται - σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα τους, τα κορίτσια δεν επιτρέπεται να κάθονται μαζί με τα αγόρια στην τάξη - οι γυναίκες τους δεν εξετάζονται από άντρες γιατρούς.

Τα παραδείγματα αυτά είναι χαρακτηριστικά, υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής, καταγράφουν προβλήματα που είναι λίγο - πολύ κοινά σε όλες τις περιθωριοποιημένες ομάδες του πληθυσμού, γενικότερα αφορούν, αν όχι όλα τα περισσότερα, ολόκληρη την εργατική τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ