Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Ο Χρ. Κιτσίδης υποψήφιος δήμαρχος

Ο Χρήστος Κιτσίδης,οικονομολόγος, ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου της "Δημοτικής Αγωνιστικής Ενότητας" (ΔΑΕ), σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Την πρόταση ανακήρυξης παρουσίασε, εκ μέρους της ΔΑΕ, ο Ν. Κούβελας,ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της ΤΑ και τόνισε την πολιτική σημασία των ερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Ο Χρ. Κιτσίδης απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης και συνεργασίας, τονίζοντας ότι "αρχίζει η προσπάθεια συγκρότησης ενός ευρύτερου αγωνιστικού ψηφοδελτίου με πρόσωπα που, ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές προτιμήσεις τους, θα υπερασπίζονται τον κοινωνικό και διεκδικητικό χαρακτήρα της ΤΑ και θα αντιστέκονται σε όσους επιχειρούν τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της με σκοπό να αφαιρέσουν από το θεσμό όλα εκείνα τα στοιχεία που τον φέρνουν κοντά στο λαό και τα προβλήματά του".

Στόχος του συνδυασμού θα αποτελεί η όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση των συνενωμένων κοινοτήτων, των επαγγελματικών χώρων - εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών καθώς και των κοινωνικών ομάδων - γυναικών και νεολαίας, είπε ο Χρ. Κιτσίδης και τόνισε: "Στην προσπάθειά μας αυτή θα επιδιώξουμε την επαφή με εκπροσώπους των μαζικών φορέων της πόλης του Τυρνάβου και των συνενωμένων κοινοτήτων για να συζητήσουμε μαζί τα προβλήματα των κλάδων και τις προτάσεις τους".

Παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, υπογράμμισε πως εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νεολαία, επιστήμονες και γυναίκες, πλαισιώνοντας τον συνδυασμό, θα εκφράσουν τη θέλησή τους να αγωνιστούν για:

- Ανάπτυξη της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της ΤΑ και τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της. Καθιέρωση αιρετής Αυτοδιοίκησης και σε επίπεδο περιφέρειας (τριτοβάθμια Αυτοδιοίκηση). Καθιέρωση της απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων όλων των βαθμίδων της ΤΑ.

- Σταμάτημα της επιβολής νέων φόρων στους δημότες. Απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων της ΤΑ που παρακρατούνται παράνομα από όλες τις κυβερνήσεις από το 1990 έως σήμερα. Αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της ΤΑ με τη χορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ποσοστού σαφώς μεγαλύτερου του πενιχρού 2,5% που είναι σήμερα.

- Αρση του Νόμου 2539/97 ("Καποδίστριας") και αντικατάστασή του με άλλο σύγχρονο, που στη βάση της εθελοντικής συνένωσης θα προβλέπει την εξασφάλιση κινήτρων και υποδομών

- Να μην περάσει η αντίληψη που θέλει να μετατρέψει τις κοινωνικές ανάγκες σε εμπόρευμα συρρικνώνοντας ή ιδιωτικοποιώντας αρμοδιότητες και υπηρεσίες της ΤΑ.

- Προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους δήμους, την ποιοτική τους αναβάθμιση, τη μισθολογική τους εξέλιξη, έτσι ώστε να μπορούμε να απαιτούμε από αυτούς ποιοτικότερο έργο, καλύτερη συμπεριφορά στους δημότες κλπ.

- Διεκδίκηση περισσότερων κοινοτικών κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη σύνδεσή τους με έργα χρήσιμα για την παραγωγική ανάπτυξη του τόπου μας κάτω από κοινωνικό έλεγχο και διαφανείς διαδικασίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο τιμόνι» οι αγωνιστικές δυνάμεις(2006-10-24 00:00:00.0)
Μάχη με το ψηφοδέλτιο στο χέρι μέχρι την Κυριακή(2006-10-19 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στη μάχη του β΄ γύρου σε Καρδίτσα, Τύρναβο, Κοιλάδα(2006-10-17 00:00:00.0)
Στο β' γύρο ο Χρ. Κιτσίδης(2006-10-16 00:00:00.0)
Μάχη με αισιοδοξία(2006-10-12 00:00:00.0)
Η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» Τυρνάβου(2006-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ