Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Τέρμα πια στην κοροϊδία

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μεταφέρεται από σήμερα η έδρα του δήμου

Στα γραφεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα εδρεύει από σήμερα και για όσο διάστημα χρειαστεί η διοίκηση του δήμου Ζεφυρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συμβολική μεν, αποφασιστική δε, αυτή κίνηση μετά την άρνηση της διοίκησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να επιτρέψει τις πληρωμές των ενταλμάτων, που εκδίδει ο δήμος προς τους προμηθευτές - οφειλέτες του. Ετσι σήμερα Τρίτη, ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του δήμου στις 10 το πρωί θα πάνε στα γραφεία της διοίκησης του ΤΠΔ και θα αποχωρήσουν από εκεί, όταν και εφ' όσον αρθεί η απαγορευτική απόφαση, που αποβαίνει σε βάρος της λειτουργίας του δήμου. Παράλληλα, το δημαρχείο της πόλης θα παραμείνει κλειστό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η στάση της κυβέρνησης, που έχει φέρει το δήμο εδώ και καιρό στα όρια της λειτουργίας του, μόνο στόχο έχει να "υποτάξει" τη δημοτική αρχή στην "εκσυγχρονιστική" λογική για ρύθμιση του χρέους των 670 εκατομμυρίων - οφειλή της προηγούμενης δημοτικής αρχής που πρόσκεινταν στο ΠΑΣΟΚ - με την παροχή νέων δανείων. Ταυτόχρονα, ισοδυναμεί με εντολή προς τον κομμουνιστή δήμαρχο Γιάννη Λάππα να φορολογήσει άγρια τους δημότες, αν θέλει να ξεπεράσει το ασφυκτικό οικονομικό πρόβλημα ο δήμος.

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα που παρακρατούνται παράνομα από το δήμο προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που έχουν θεσμοθετηθεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος, μαζί με το ΔΣ του δήμου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λ. Παπαδήμα και με τον πρόεδρο του ΤΠΔ Δ. Αλεξόπουλο, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα. Οι συναντήσεις όμως ήταν άκαρπες, αφού τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσο και η ηγεσία του ΤΠΔ "γύρισαν" στην κυριολεξία την πλάτη στο λαό του Ζεφυρίου. Την ώρα, που οι καταστροφές στην πόλη του Ζεφυρίου από τις πλημμύρες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ