Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Βάρδια με τέσσερα άτομα!

Τις ελλείψεις και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς,φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους, που κατατέθηκε χτες, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Μαρία Μπόσκου.

Η βάρδια της τοπικής υπηρεσίας αποτελείται μόνο από τέσσερα άτομα, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό οδηγούν στην παραβίαση του πενθήμερου. Το πρόβλημα θα ενταθεί με την ανάθεση στην Πυροσβεστική της δασοπυρόσβεσης.

Στην Ερώτησή τους, που απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίο,οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι οι ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, που δεν επαρκούν για τις σημερινές ανάγκες της διαβίωσης των υπαλλήλων, της φύλαξης και συντήρησης οχημάτων, μηχανημάτων και υλικών, πρέπει άμεσα να καλυφθούν για να διαμορφωθούν πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Ο προβλεπόμενος ρουχισμός επίσης δε χορηγείται πλήρως.

"Το πρόβλημα της επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας του επαγγέλματος του πυροσβέστη κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει", υπογραμμίζουν οι βουλευτές. "Και όμως, ο κλάδος τους "δε δικαιούται" το σχετικό επίδομα και δικαιολογημένα προκύπτει το ερώτημα πού στηρίζει η κυβέρνηση την άρνησή της να το χορηγήσει; Αν δεν το δικαιούται ο πυροσβέστης, τότε ποιος το δικαιούται; Με ποιο δικαίωμα δε δίνεται αποζημίωση για νυχτερινά - Κυριακές - αργίες και γιατί τα μηδαμινά "εκτός έδρας" δίνονται με καθυστέρηση δυο χρόνων;".

Η λύση των παραπάνω προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους θα βοηθήσει συνολικά τους στόχους της υπηρεσίας. Οι δαπάνες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης πρέπει να διατεθούν για τη λύση αυτών των προβλημάτων και για την κατοχύρωση των ίσων δικαιωμάτων με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον Γ. Ρωμαίο πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να καλύψει τα κενά σε προσωπικό και μέσα; Τι μέτρα θα πάρει για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ