Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αγωνιστική δράση ενάντια στο χαράτσι των διδάκτρων

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη διεύθυνση του ΙΕΚ

«Τέρμα στο χαράτσι των διδάκτρων στο δημόσιο ΙΕΚ» απαιτούν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Καλαμάτας και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και αγωνιστική δράση μέσω της Επιτροπής Αγώνα ΙΕΚ Καλαμάτας που έχουν συγκροτήσει. Η Επιτροπή Αγώνα - από κοινού με το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ - καλεί σήμερα, στις 15.30 το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΙΕΚ, ενώ αναγγέλλει τη συμμετοχή της και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πόλη στις 23 Φλεβάρη.

Θυμίζουμε ότι τα δίδακτρα στα δημόσια ΙΕΚ ανέρχονται σε 367 ευρώ το εξάμηνο, ενώ για τους σπουδαστές που κατάγονται από χώρες εκτός ΕΕ φτάνουν στα 734 ευρώ το εξάμηνο! Μάλιστα, πριν λίγους μήνες περίπου είκοσι σπουδαστές του δημοσίου ΙΕΚ Ηρακλείου Κρήτης βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απειλή διακοπής των σπουδών τους επειδή δεν είχαν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες να καταβάλλουν τα δίδακτρα του εξαμήνου.

«Οι σπουδαστές του ΙΕΚ δεν είναι χωρισμένοι σε παιδιά που είναι εντός και εκτός ΕΕ. Είναι ενωμένοι ανάλογα με την τάξη που ανήκουν και όχι με το τι γλώσσα μιλούν ή σε ποιο θεό πιστεύουν», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα ΙΕΚ Καλαμάτας και καλεί τους σπουδαστές να μην ανεχθούν άλλο την κατάσταση με τα δίδακτρα, να μαζικοποιήσουν την Επιτροπή και να παλέψουν για:

  • Κατάργηση των διδάκτρων στο δημόσιο ΙΕΚ. Να μην υπάρχει κανένας σπουδαστής που να σταματήσει τη σχολή του λόγω οικονομικών.
  • Να σταματήσει το χαράτσι για αναλώσιμα υλικά και να τα παρέχει το ΙΕΚ που είναι υποχρεωμένο.
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους σπουδαστές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ