Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Απαράδεκτες οι καταδίκες εκπαιδευτικών στα Γιαννιτσά

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ για το θέμα

Την απαράδεκτη καταδίκη των 40 εκπαιδευτικών, 3 γιατρών και μίας μητέρας, σε 12μηνη φυλάκιση, επειδή δικαιολόγησαν απουσίες μαθητών στο 2ο Λύκειο Γιαννιτσών, κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησής του.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υποστήριξε ότι για το θέμα υπάρχει «νομικό κενό», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «θα φέρει σύντομα διατάξεις αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών Παιδείας προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αυτοτέλειας της σχολικής μονάδας».

«Με δεδομένες τις νομοθετικές σας πράξεις, τα νομοθετήματα που φέρνετε στη Βουλή και ψηφίζετε, έχουμε έντονες επιφυλάξεις κατά πόσο τελικά θα δοθεί λύση ή θα δημιουργηθεί περισσότερο πρόβλημα», σχολίασε ανταπαντώντας ο Γ. Ζιώγας. Νωρίτερα ξεκαθάρισε ότι «οι μαθητές που βοηθήθηκαν από τους καθηγητές ήταν όλοι ιδιάζουσες περιπτώσεις. Ο ένας μαθητής με 80% αναπηρία, ο άλλος με χρόνια πάθηση και μαθήτρια με ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι καταδικασθέντες καθηγητές δεν πέρασαν στην επόμενη τάξη τα παιδιά, κανένα από τα παιδιά. Αυτό που έκαναν ήταν να τους δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία να δώσουν εξετάσεις το Σεπτέμβρη»! Σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως «η άτεγκτη Δικαιοσύνη στοιχίζεται με το αστυνομοκρατικό κράτος σας, με την κυβερνητική σας προπαγάνδα, που θεωρεί ότι όλοι μαζί τα έχουμε φάει, ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι... κοπρίτες και ότι τελικά οι εκπαιδευτικοί ευθύνονται για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου που είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εφαρμοστεί το "καλλικρατικό" σχολειό της αγοράς. Δηλαδή, απ' ό,τι φαίνεται, μετά από τα "μαθητοδικεία" περνάμε στην πράξη και στα "καθηγητοδικεία"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ