Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να πάρει θέση η κυβέρνηση

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη στη Βουλή 

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της κλωστοϋφαντουργίας «Κρητικός» το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Παναγιώτη Κοσιώνη προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οπως υπογραμμίζει ο βουλευτής: «Ο μεγαλοεπιχειρηματίας προφασιζόμενος ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια, προχώρησε στο κλείσιμο του εργοστασίου, ενώ είναι γνωστό ότι με τα χρήματα του ελληνικού λαού, μέσα από τα ΜΟΠ και τις κατά καιρούς επιδοτήσεις, τόσο από τη σημερινή όσο και από τις παλιότερες κυβερνήσεις, έφτιαξε τα εργοστάσιά του.

Υπόλογη γι' αυτή την απαράδεκτη και αντεργατική ενέργεια -σημειώνεται στην Ερώτηση - που αποτελεί πλήγμα για το νομό Αχαΐας, όπου η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, είναι η κυβέρνηση - ΕΕ, που με τη φιλελεύθερη πολιτική της και στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, στηρίζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου αδιαφορώντας για την τύχη των εργαζομένων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο τώρα. Καθώς και τι μέτρα θα πάρει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, του μισθού και του συνόλου των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ