Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Στο -10% η κίνηση στην αγορά

Η δραματική μείωση των λαϊκών εισοδημάτων που αναγκάζουν τα λαϊκά νοικοκυριά να περιορίζουν τις αγορές τους στα απολύτως απαραίτητα, αποτυπώνεται στα πρώτα στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για την κίνηση στην αγορά στη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου των χειμερινών εκπτώσεων.

Η πτώση του τζίρου στους κλάδους της ένδυσης - υπόδησης, του οικιακού εξοπλισμού, των ηλεκτρικών ειδών και των επίπλων υπολογίζεται κατά μέσο όρο στο 10%, ενώ και το δίμηνο πριν τις εκπτώσεις τα καταστήματα κατέγραψαν μείωση στον τζίρο τους που έφτασε το 25%.

Το γεγονός, δε, ότι πέρσι το ποσοστό πτώσης του τζίρου που καταγράφτηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο διαμορφωνόταν γύρω στο 10% καθόλου δε σημαίνει είτε ότι έχει αλλάξει προς το καλύτερη η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών είτε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρέμποροι έχουν κάποιο λόγο να αισιοδοξούν. Απλώς καταδεικνύει τη σταθερά επιδεινούμενη κατάσταση που διαμορφώνεται άλλοτε με μικρότερα και άλλοτε με μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης του τζίρου. Αλλωστε, όπως παρατηρεί η ΕΣΕΕ, ο αριθμός των μικρών εμπόρων που δηλώνει την ανησυχία του για την αγοραστική κίνηση στην έναρξη των εκπτώσεων εμφανίζεται, αυτονόητα, αυξημένος, ενώ οι καταναλωτές δε φαίνονταν να δελεάζονται ακόμα και από τα πολύ υψηλά ποσοστά εκπτώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ