Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στην Τρίπολη με τρακτέρ και φορτηγά!

Μαζικά και μαχητικά απάντησαν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι στην κυβερνητική κοροϊδία των αγροτικών «καλαθιών»

Τα οξυμένα αγροτικά προβλήματα αντέταξαν στα «αγροτικά καλάθια» της κυβέρνησης οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, πραγματοποιώντας χτες μια μαζική - μαχητική κινητοποίηση στην Τρίπολη. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πήγε χτες στην Τρίπολη, για να στήσει άλλο ένα επικοινωνιακό σκετσάκι με το λεγόμενο «καλάθι» αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η πραγματικότητα λέει πως τα αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, εξαιτίας της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Απέναντι στην πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι των νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ και έδωσαν ηχηρό αγωνιστικό «παρών». Στη χτεσινή κινητοποίησή τους είχαν και την έμπρακτη συμπαράσταση όσων πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική. Στο κέντρο της Τρίπολης μαζί με τα πολλά τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα, βρέθηκαν χτες και πολλά φορτηγά ΔΧ, δίνοντας μια ξεχωριστή διάσταση στον αγώνα.

Στη μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, βασικός ομιλητής ήταν ο Δ. Κολοβός, μέλος της Γραμματείας Αρκαδίας της ΠΑΣΥ, ο οποίος τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, πως η τελευταία αναθεώρηση της ΚΑΠ, ο έλεγχος υγείας της ΚΑΠ και η επόμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2013 - 2020 προωθούν μια γεωργία ανταγωνιστική και επιχειρηματική που εξασφαλίζει το μέλλον των μεγαλοαγροτών και επιταχύνουν το ξεκλήρισμα των μικρών ακόμα και των μεσαίων αγροτών. Αυτήν την πολιτική πρεσβεύουν ο κύριος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο κύριος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τα αγροτικά καλάθια... είπε χαρακτηριστικά. Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμα ο Ν. Αγγέλου μέλος της Γραμματείας Αργολίδας της ΠΑΣΥ, η Φ. Στρέμπα μέλος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας και εκ μέρους των φορτηγατζήδων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση μίλησε ο Γ. Πενέσης.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει η συνεδρίαση για το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων Πελοποννήσου. Εκεί παρέδωσαν το ψήφισμά τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, φώναξαν συνθήματα και άδειασαν στο οδόστρωμα λάδι και γάλα, ενώ επίσης πέταξαν και πορτοκάλια. Δηλαδή, τα βασικά προϊόντα της περιοχής, που εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής έχουν πέσει στο «καλάθι» των εξευτελιστικών τιμών. Οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου έδωσαν υπόσχεση για συνέχιση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ