Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα επιβίωσης
  • Με τα ΜΑΤ επιχειρεί να απαντήσει η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών
  • Ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΑΣΥ

Δυνάμεις των ΜΑΤ εμποδίζουν τους αγρότες στο Σιδηρόκαστρο

Motion Team

Δυνάμεις των ΜΑΤ εμποδίζουν τους αγρότες στο Σιδηρόκαστρο
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι μικρομεσαίοι αγρότες, αντιστεκόμενοι στην αντιαγροτική πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης και αντιπαλεύοντας τη φτώχεια και το ξεκλήρισμά τους. Χτες, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά συγκεντρώσεις στην Βόρεια Ελλάδα, στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, στο Αντίγωνο Φλώρινας και αλλού.

Η κυβέρνηση, με βάση τις πρωθυπουργικές εντολές και με πρόσχημα να μη στηθούν αγροτικά μπλόκα, προσπαθεί να εμποδίσει τις κινητοποιήσεις. Με αστυνομοκρατία, αυταρχισμό και τρομοκρατικές συλλήψεις επιχείρησε να απαντήσει στα αιτήματα των αγροτών των Σερρών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν στο δρόμο Σερρών - Προμαχώνα εμπόδισαν χτες το πρωί κομβόι με τρακτέρ να προχωρήσουν προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Οι αγρότες κατάφεραν σε πολλά σημεία να «σπάσουν» τα αστυνομικά μπλόκα για να ακολουθήσουν νέες επιχειρήσεις καταστολής από τα ΜΑΤ που υπήρχαν σε σημεία πλησίον του τελωνείου. Η αστυνομία μετά από εντολή εισαγγελέως προχώρησε σε συλλήψεις έξι αγροτών, οι οποίοι είχαν καταφέρει ακολουθώντας παρακαμπτήριους ορεινούς δρόμους να φθάσουν στο τελωνείο. Μέχρι αργά το βράδυ οι συλληφθέντες κρατούνταν σε αστυνομικά οχήματα πλησίον του τελωνείου, ενώ διάβημα στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των αγροτών. Αργά το βράδυ κλιμάκιο της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ με τον βουλευτή Αγγελο Τζέκη επισκέφθηκε τους αγρότες στα μπλόκα και τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές του νομού ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Οι αγρότες των Σερρών ήταν αγανακτισμένοι για την αστυνομοκρατία που επιβλήθηκε στο νομό τους και δήλωναν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Παρέμεναν με τα τρακτέρ τους, τα οποία ενισχύονταν μέχρι αργά το βράδυ στο δρόμο προς τον Προμαχώνα, περίπου 15 χλμ από το σταθμό. Επίσης ένα δεύτερο αγροτικό μπλόκο υπήρχε λίγα μόνο χιλιόμετρα μακρυά από το συνοριακό σταθμό.

Επίσης πληροφορίες ανέφεραν ότι συνελήφθησαν δύο μέλη τηλεοπτικού συνεργείου που επιχείρησε να περάσει το αστυνομικό οδόφραγμα των ΜΑΤ, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην αστυνομική δύναμη στο Νομό Σερρών συμμετέχουν διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και τις Σέρρες, αλλά ακόμη και από την Ημαθία.

Η ΠΑΣΥ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ καταγγέλλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών. Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της χώρας βρίσκονται εδώ και μέρες σε αγωνιστικό αναβρασμό. Τα προβλήματά τους με την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΚΑΠ από την κυβέρνηση συνέχεια διογκώνονται και τους φέρνουν πιο κοντά στην εγκατάλειψη της γης και της παραγωγής τους.

Ο δικός τους μονόδρομος, ο δρόμος της αγωνιστικής αντίδρασης στις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές έχει αγκαλιάσει τους αγροτο-κτηνοτρόφους από τον Εβρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και τα Νησιά.

Η κυβέρνηση από τη μεριά της εφαρμόζει για μια ακόμη φορά τη γνωστή τακτική του "καρότου και του μαστίγιου". Από τη μια προσπάθησε και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με τις "περιοδείες-φιέστες χειροκροτητών" ανά τη χώρα παρουσιάζοντας το νέο αντιαγροτικό της οπλοστάσιο (Νόμος "αντιασφάλισης" με τα χαράτσια του ΕΛΓΑ, προτάσεις για τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ με περικοπές του προϋπολογισμού της για τη Γεωργία από το 2014-2020 κλπ) .

Και από την άλλη, αρχικά από τον ίδιο τον υπουργό κ. Σκανδαλίδη, χαρακτήρισε τις δίκαιες αγροτικές κινητοποιήσεις "άκαιρες , άδικες και αψυχολόγητες" και έρχεται με τις σημερινές συλλήψεις τρομοκράτησης των αγροτών των Σερρών να δείξει και τον πραγματικό στόχο για τσάκισμα των φτωχομεσαίων αγροτών, που θέλησαν να διαδηλώσουν τη φτώχεια τους. Ούτε και αυτό είναι επιτρεπτό από την κυβέρνηση του μνημονίου και της τρόικας (ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ)!

Η κυβέρνηση, με τις τρομοκρατικές συλλήψεις των εκπροσώπων των αγωνιζόμενων αγροτών των Σερρών, καταφεύγει για μια ακόμη φορά στον αυταρχισμό.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες, που αντιπαλεύουν τη φτώχεια και το ξεκλήρισμά τους. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η συμπόρευση κατά της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής.

Να αφεθούν όλοι οι αγρότες ελεύθεροι άμεσα, χωρίς καμιά κατηγορία ή δίωξη!

Η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων δε θα περάσει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ