Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Εμπαιγμός με σήμανση ... «μη μεταλλαγμένων»

Κατάφωρο εμπαιγμό των καταναλωτών, αλλά και των κτηνοτρόφων αποτελεί η χτεσινή ανακοίνωση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Αποστολάκη ότι καθιερώνεται ένα νέο πρότυπο σήμανσης για τα «καθαρά» από μεταλλαγμένα, ζωικά προϊόντα.

Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιτρέπει τη μαζική εισαγωγή μεταλλαγμένων όπως σόγια, καλαμπόκι, φυτικά έλαια, καθώς και ζωοκομικά προϊόντα από ζώα που έχουν τραφεί με μεταλλαγμένα και έρχεται τώρα να βάλει ...«ετικέτα» στα εγχώρια μη μεταλλαγμένα. Οι παραγωγοί βέβαια θα πρέπει να ψάχνουν μόνοι τους αν τάισαν τα ζώα τους με μεταλλαγμένα και να ακριβοπληρώνουν για πάρουν πιστοποίηση ότι τα προϊόντα είναι «καθαρά». Τούτο αποτελεί σκέτη πρόκληση.

Η Μ. Αποστολάκη ανακοίνωσε χτες ότι τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο προαιρετικό πρότυπο για την επισήμανση των ελληνικών προϊόντων ζωικής προέλευσης που δεν έχουν καταναλώσει γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές, το οποίο θα λέγεται «Agro 7». Στα προϊόντα που θα μπορούν να σημανθούν με το νέο πρότυπο συμπεριλαμβάνονται το τυποποιημένο γάλα, το κρέας, το κοτόπουλο, τα αυγά, καθώς και προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας. Τους ελέγχους θα αναλάβει ο ΟΠΕΓΕΠ (Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ