Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Προσοχή στην αλλαγή σύμβασης

Τα πρώτα παράπονα για αθέμιτες πρακτικές και παραπλανητική διαφήμιση από εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, δέχτηκε και εξετάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Πέντε βασικά και αυτονόητα σημεία, στα οποία πρέπει να δώσουν προσοχή οι καταναλωτές όταν τους προσεγγίσει κάποια από τις νέες εταιρείες προμήθειας, επισημαίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), καθώς τα νέα αντιλαϊκά τιμολόγια έδωσαν το σήμα ενεργοποίησής τους. Η ΡΑΕ τονίζει: «Ζητάμε αναγνωριστική ταυτότητα εκπροσώπησης. Εχουμε διαθέσιμα τα δικά μας στοιχεία ηλεκτρικής κατανάλωσης. Δεν βιαζόμαστε να αποδεχτούμε την προσφορά ή να υπογράψουμε Συμβόλαιο. Πάρτε το χρόνο σας... Ελέγξτε πριν υπογράψετε νέο συμβόλαιο προμήθειας ΗΕ». Εφιστά επίσης την προσοχή ότι η τηλεφωνική συγκατάθεση ισοδυναμεί με υπογραφή συμβολαίου!

Επίσης, η ΡΑΕ καλεί τις εταιρείες προμήθειας να υποβάλουν μέσα σε 20 μέρες τις υφιστάμενες και προτεινόμενες συμβάσεις προμήθειας, με τους γενικούς και ειδικούς όρους, καθώς και το προωθητικό υλικό που συνοδεύει τις προσφορές προμήθειας. Επισημαίνει ότι σε περίπτωση καθυστέρησης έχει το δικαίωμα ανάκλησης άδειας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ