Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
... Διαπιστώσεις

Οξυνση των δυσκολιών για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διαπιστώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ).

Σημειώνει ότι «τα τραπεζικά κριτήρια χρηματοδότησης αυστηροποιούνται» και ότι το «κόστος του χρήματος αυξάνεται». Μιλά επίσης, για «αβεβαιότητα και αυτών των αναπτυξιακών προγραμμάτων από πλευράς τελικών επιτοκίων που θα διαμορφώσουν και τραπεζικής ανταπόκρισης», η οποία «δε λύνει προς το παρόν το πρόβλημα».

Για άλλη μια φορά, στις ...διαπιστώσεις «πετάει» το ΒΕΑ.

Και για άλλη μια φορά, επιμένει να αποπροσανατολίζει τα μέλη του, αλλά και να στηρίζει ουσιαστικά την πολιτική που γεννά τα αδιέξοδα για τους μικρούς ΕΒΕ.

Αυτό φαίνεται και από την επιδοκιμασία του μέτρου της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών από τον ΟΑΕΔ, για τις επιχειρήσεις με έναν εργαζόμενο. Φαίνεται και από το «διά ταύτα» της παρέμβασής του, για δάνεια με ευνοϊκά επιτόκια.

Αυτό που αναμασά και η κυβερνητική προπαγάνδα, με τον αρμόδιο υπουργό να σκορπά ανά την Ελλάδα «μειωμένα επιτόκια» και χρηματοδοτήσεις μέσα από προγράμματα, υποπρογράμματα, Ταμεία και δράσεις.

Ολα τα ίδια και τα ίδια, αλλά το ΒΕΑ εκεί, να επιμένει ότι το πρόβλημα δε λύνεται «προς το παρόν».

Ε, λοιπόν, το πρόβλημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ δε θα λυθεί ποτέ, όταν οι δράσεις προς όφελός τους είναι προσχηματικές και όλα τα «σφυριά» βαρούν υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων. Ας το σκεφτεί εγκαίρως το ΒΕΑ, γιατί μπορεί να βρεθεί με ελάχιστα μέλη τα επόμενα χρόνια και χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ