Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΣΟΚ - ΚΟΜΜΑ ΚΟΥΒΕΛΗ)
Οδηγούν στην απόλυση 800 εργαζόμενους

Ο Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «περίεργο φασισμό» την επιμονή των συμβασιούχων να συζητηθεί το θέμα τους και την παρέμβαση του ΠΑΜΕ υπέρ των εργαζομένων

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη κινητοποίηση συμβασιούχων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στις 10 Φλεβάρη

MotionTeam

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη κινητοποίηση συμβασιούχων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στις 10 Φλεβάρη
Με συνοπτικές διαδικασίες πλήρως εναρμονισμένες στην υπηρεσία εφαρμογής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας στην Τοπική Διοίκηση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος, χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έστησαν ένα σκηνικό προάγγελο της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής που θα προωθήσει η διοίκηση στο δήμο.

Αφορμή στάθηκε το αίτημα (συνοδευόταν από 600 υπογραφές) των 800 συμβασιούχων που οι συμβάσεις τους λήγουν το Μάρτη και θα μείνουν άνεργοι, να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίσει να μην απολυθεί κανένας και να αγωνιστεί μαζί τους για τη μονιμοποίησή τους. Στο πλευρό των συμβασιούχων που χθες παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν το ΠΑΜΕ, που όλο αυτό το διάστημα συμβάλλει στην οργάνωση του αγώνα τους και στην ανάδειξη του προβλήματος.

Ο Π. Αβραμόπουλος αρχικά προσπάθησε να διώξει τους συμβασιούχους και τους εκπροσώπους τους με δηλώσεις του τύπου «περάστε έξω», «εκπροσωπείτε ένα μέρος του συνόλου», «εκπροσωπείστε από τα εκλεγμένα όργανα» (εννοώντας τα σωματεία που ελέγχονται από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και δεν κουνάνε δαχτυλάκι για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους) κ.λπ.

Ακόμη πιο προκλητικός, ο δήμαρχος χαρακτήρισε «περίεργο φασισμό» την επιμονή των συμβασιούχων εργαζομένων να συζητηθεί το θέμα τους και την παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ υπέρ τους.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σ. Ζαριανόπουλος και Μ. Κωνσταντινίδης κατήγγειλαν ότι η διοίκηση του δήμου θέλει να σιωπήσει τη φωνή των εργαζομένων και να βάλει σε αντιπαράθεση αυτούς που φεύγουν το Μάρτη με αυτούς που θα έρθουν. Και κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει ότι δε θα απολυθεί κανένας συμβασιούχος και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Πρόταση που καταψηφίστηκε από το σύνολο των παρατάξεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους, ΛΑ.Ο.Σ. και Δημοκρατική Αναγέννηση». Ολοι τους, παρά τις μεγαλοστομίες που εξέφρασαν στις τοποθετήσεις τους, αποφάσισαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση να επιληφθεί του θέματος. Επίσης, ψήφισαν την πρόσληψη εκατοντάδων νέων συμβασιούχων με συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ