Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΞΗΡΟΚΡΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θέλουν να κάνουν μάθημα σαν άνθρωποι

Σε αποκλεισμό του δρόμου έξω από το σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 12ο και 16ο Γυμνάσιο της Ξηροκρήνης πραγματοποίησαν χτες το πρωί και το απόγευμα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολείων. Τα συγκεκριμένα σχολεία περιλαμβάνονται στις προτάσεις των διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για συγχωνεύσεις - καταργήσεις.

Με κοινό ψήφισμά τους, καθηγητές, μαθητές και γονείς, καταγγέλλουν ότι με τις συγχωνεύσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση «το σχολείο της γειτονιάς ή της κοινότητας καταργείται για να δώσει τη θέση του σε πολυπληθή, απρόσωπα και μαζικά "πολυδύναμα" σχολικά κέντρα.

Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα θα αυξηθεί κατακόρυφα με δραματικές συνέπειες στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Προσθέτουν «ότι τέτοιες συνθήκες θα ευνοήσουν την περιθωριοποίηση και το ρατσισμό σε βάρος εκείνων των μαθητών που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από το μέσο όρο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί το σύνολο των μαθητών σε "γκετοποίηση" ήδη από το χώρο του σχολείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ