Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στις 22 Φλεβάρη περικυκλώνουν το υπουργείο Παιδείας

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Αγωνιστικό διήμερο για τους μαθητές 22 και 23 Φλεβάρη

Κάλεσμα στους μαθητές να βγουν στους δρόμους μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, απευθύνει η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Καλεί σε συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 23 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και στην περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας την Τρίτη 22 Φλεβάρη στις 10 το πρωί.

«Εχουν επιβάλει πτώχευση στις οικογένειές μας! Αδειάζουν τις τσέπες των γονιών μας μειώνοντας τους μισθούς ενώ μας καλούν να πληρώσουμε για τις αυξήσεις των εισιτηρίων, για το πετρέλαιο. Τα έξοδα των οικογενειών μας για την Παιδεία έχουν φτάσει τα 5 δισ. το χρόνο. Προετοιμάζουν το "νέο" ακόμα πιο ταξικό σχολείο! Ενα σχολείο που θα χωρίζει τους μαθητές κοιτώντας τις τσέπες μας. Θα μας καλούν να πληρώνουμε όλο και περισσότερα για ένα σχολείο που θα μας καταδικάζει στην αμάθεια. Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, τα μεγάλα τμήματα, η κατηγοριοποίηση των σχολείων με βάση την περιοχή είναι το πρώτο βήμα. Την ίδια ώρα διώκονται αγωνιστές μαθητές. Υπάρχει ενορχηστρωμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση και το υπουργείο, διευθυντές και αστυνομία να εφαρμόζουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να διώκουν αγωνιστές μαθητές. Τα μαθητοδικεία είναι δημιούργημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής που υπηρετεί», σημειώνει το κάλεσμα της Γραμματείας του ΣΑΣΑ για αγωνιστικές αποφάσεις σε 5μελή και 15μελή και συντονισμό των σχολείων ανά περιοχή.

Το ΣΑΣΑ απαντά έτσι στο κάλεσμα που έχει απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην περικύκλωση του υπουργείου και στην απεργία στις 22 και 23 Φλεβάρη αντίστοιχα, μέρες που πραγματοποιείται 48ωρη απεργία για τους εκπαιδευτικούς. Το ΠΑΜΕ έχει απευθυνθεί στους: Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Αττικής, Πειραιά, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί: «Οχι άλλη αναμονή - καμιά ώρα χαμένη. Το ολοήμερο σχολείο με το διαφοροποιημένο πρόγραμμα, το πτυχίο κουρελόχαρτο του "Πανεπιστημίου ΑΕ", οι νέοι συνάδελφοι συμβασιούχοι, οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, οι απλήρωτες και χωρίς σύμβαση καθαρίστριες, οι στεγνές από χρηματοδότηση σχολικές επιτροπές, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες για κανέναν και καμιά. Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος, όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει. Οι θυσίες ούτε τέλος, ούτε αποτέλεσμα έχουν για το λαό. Οι θυσίες που πιάνουν τόπο είναι αυτές του αγώνα. Με τους μαθητές μας, τους γονείς, τα ταξικά συνδικάτα και τους φορείς σε κάθε πόλη και σχολείο οργανώνουμε τη γραμμή της λαϊκής ανυπακοής στην αντιλαϊκή επιδρομή κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.»

Κάλεσμα στους φοιτητές και σπουδαστές να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στις 22 Φλεβάρη στο υπουργείο και στην απεργία με το ΠΑΜΕ απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ