Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΚΑΡΙΑ
Προβλήματα στη μεταφορά μαθητών

Σε σοβαρότατο πρόβλημα για την ίδια τη μόρφωση των παιδιών αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία. Στη μία μετά την άλλη τις περιοχές της επαρχίας, οι εταιρείες που είχαν αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών σταματούν τα δρομολόγια με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις σχολείων να μη γίνονται καν μαθήματα καθώς τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από χωριά μακριά από την έδρα του σχολείου. Χτες έγινε γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει και στην Ικαρία.

Οπως καταγγέλλει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ικαρίας του ΠΑΜΕ, το πρόβλημα επανήλθε με οξύτατο τρόπο από τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη. Οπως σημειώνει: «Οι επαγγελματίες που μεταφέρουν τα παιδιά είναι απλήρωτοι εδώ και χρόνια, το ποσό φαίνεται να φτάνει στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Καμία σύμβαση μεταφοράς μαθητών δεν έχει υπογραφεί για το 2011. Οι μαθητές μετακινούνται με οποιονδήποτε τρόπο, με τους γονείς τους, με τα πόδια, με ωτοστόπ ή και καθόλου: τα παιδιά από τα απομακρυσμένα και με δύσβατο οδικό δίκτυο χωριά απλά δεν πάνε σχολείο».

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όλες τις κυβερνήσεις του δικομματισμού που διαχρονικά χειρίστηκαν το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, και οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Αναρωτιόμαστε: μήπως είναι «άσκηση» για να συνηθίσουν γονείς και μαθητές ότι η μεταφορά των τελευταίων στα σχολεία τους είναι ατομική ή οικογενειακή υπόθεση και καθόλου υποχρέωση του κράτους;» σημειώνουν μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χθες το πρωί μαθητές και γονείς απαιτώντας να αποκατασταθεί εδώ και τώρα, με ευθύνη Περιφέρειας και κυβέρνησης, η μεταφορά των μαθητών στα απομακρυσμένα σχολεία. Θυμίζουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες λεωφορείων διέκοψαν τη μεταφορά των μαθητών απαιτώντας από την κυβέρνηση να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει για τον προηγούμενο χρόνο και ανανέωση των συμβάσεών τους (έληξαν αρχές Γενάρη), μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Γονείς και μαθητές από σχολεία της Σταυρούπολης, της Θέρμης, της Μηχανιώνας, του Θερμαϊκού, των Συκεών, των Πεύκων, μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από την Περιφέρεια και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και λεωφορειούχοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη (2013-12-03 00:00:00.0)
Από κάθε σχολείο λείπει και κάτι (2013-09-21 00:00:00.0)
Βλέπουν τη μεταφορά μαθητών ως... δαπανηρή υπόθεση (2012-10-06 00:00:00.0)
Βλέπουν τη μεταφορά μαθητών ως... δαπανηρή υπόθεση (2012-10-06 00:00:00.0)
«Στον αέρα» η μεταφορά μαθητών (2012-09-21 00:00:00.0)
Μέτρα για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών στην Ικαρία (2012-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ