Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΤΤΙΚΗ
«Στον αέρα» η μεταφορά μαθητών

«

Στον αέρα» είναι η μεταφορά μαθητών και στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν πληρώνουν παλιές οφειλές προς τους μεταφορείς, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αρνούνται να εκτελέσουν τα δρομολόγια από σήμερα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το κόστος της μεταφοράς είτε μεταφέρεται στους γονείς, είτε μιλάμε κυριολεκτικά για αποκλεισμό παιδιών από το σχολείο! Στην Αττική, το θέμα της μεταφοράς αφορά τα παιδιά που πηγαίνουν σε Ειδικά Σχολεία, Καλλιτεχνικά, Μουσικά σχολεία (μεταφέρονται από διάφορες περιοχές της Αττικής), αλλά και παιδιά που πηγαίνουν σε απομακρυσμένα σχολεία.

Η αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αρνείται να εκτελέσει τα σχετικά εντάλματα πληρωμών προς τους μεταφορείς, αν οι δαπάνες των παλιών συμβάσεων δε μειωθούν κατά 20%. Θυμίζουμε ότι οι μεταφορείς είχαν αρνηθεί τη συγκεκριμένη μείωση και είχαν δεχθεί μικρότερες μειώσεις.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει ότι «θα σταματήσει τη μεταφορά των μαθητών, αδυνατώντας να συμμετάσχει σε ένα θέατρο παραλόγου με αντικρουόμενες ερμηνείες μεταξύ υπηρεσιών των υπουργείων». Εξηγώντας, η Περιφέρεια σημειώνει ότι η ερμηνεία που δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι αυθαίρετη και αντίθετη με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο, «για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την εξόφληση των υποχρεώσεών σας, αρμόδιες είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας».

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων, σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν πως αναστέλλουν τη μεταφορά των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής από σήμερα και ζητούν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, για το θέμα. Οπως εξηγούν «ενώ είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια Αττικής ότι θα προχωρήσει σε άμεση προκαταβολή του 30% των οφειλομένων από τη μεταφορά μαθητών και εξόφλησή τους έως το τέλος του χρόνου στο ακέραιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο κατ' εντολή του Υπουργείου Οικονομικών επιστρέφει τα εντάλματα της Περιφέρειας και αρνείται να τα αποπληρώσει αν αυτά δεν μειωθούν κατά ποσοστό 20%». Δηλώνουν «δεν δέχονται να υποστούν μείωση της τάξης του 20% επί των δεδουλευμένων, για τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί και παρά το γεγονός ότι έκαναν αποδεκτή την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για μείωση 17% στο κόστος των δρομολογίων της νέας σχολικής χρονιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ