Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαράδεκτη στάση απέναντι σε 12χρονα παιδιά που δεν έχουν πώς να πάνε σχολείο...

Αμεσο κίνδυνο διατρέχει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών του 3ου Γυμνασίου Περάματος. Το σχολείο βρίσκεται στην περιοχή Ικονίου και σε απόσταση περίπου 5 χιλιόμετρα από τον κύριο ιστό της πόλης. Επειδή, ελέω της αντιλαϊκής πολιτικής για φέτος δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα η δωρεάν μεταφορά τους στο σχολείο, αρκετά από τα παιδιά αφού προέρχονται από φτωχές εργατικές οικογένειες ή οικογένειες ανέργων, είτε αναγκάζονται να διανύσουν την απόσταση με τα πόδια, διασχίζοντας μία λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας η οποία μετράει σωρό από ατυχήματα, πολλά από αυτά θανατηφόρα, είτε έρχονται αντιμέτωπα με τους ελεγκτές των λεωφορείων της ΕΘΕΛ που πετάνε τα παιδιά έξω από το λεωφορείο, καταμεσής της λεωφόρου επειδή δεν έχουν εισιτήριο!

Μάλιστα από τη Δευτέρα μέχρι και προχτές Τετάρτη, οι ελεγκτές έκαναν καθημερινούς ελέγχους είτε πρωί είτε μεσημέρι και για την ακρίβεια τις ώρες που τα λεωφορεία είναι γεμάτα μαθητές. Τη Δευτέρα πέταξαν στο δρόμο δεκαπέντε 12χρονα παιδιά επειδή δεν είχαν εισιτήριο αδιαφορώντας για τη σωματική τους ακεραιότητα! Το ίδιο έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη με τη μόνη διαφορά ότι ήταν μικρότερος ο αριθμός των παιδιών.

Αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά επισημαίνοντας ότι «οι εισπρακτικοί μηχανισμοί της ΕΘΕΛ "ανακάλυψαν", στα μάτια των 12χρονων, το έλλειμμα της εταιρείας και του κράτους». Η Ομοσπονδία καλεί τους γονείς, να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία με ευθύνη του κράτους. Ενώ όπως τονίζουν, συνένοχες σε αυτή την κατάσταση είναι οι περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις που συνέδραμαν και συνδράμουν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. «Η μόνη απάντηση, συνεχίζει, στο άθλιο, ανεπαρκές και επικίνδυνο σημερινό σύστημα είναι η δημιουργία ενιαίου, κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ