Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μουσική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

...από τους μαθητές του μουσικού σχολείου Πυλαίας

Μουσική διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν χτες μαθητές του μουσικού σχολείου Πυλαίας, μαζί με τους γονείς τους, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που έχουν προκύψει στον τρόπο της μεταφοράς τους από και προς το σχολείο. Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πέρσι η μεταφορά γινόταν με μισθωμένα λεωφορεία ανακοινώθηκε ότι στο εξής θα πραγματοποιείται με τη χρήση μαθητικών δελτίων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των μαθητών που είναι από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και θα πρέπει να χρησιμοποιούν σε κάθε διαδρομή δύο με τρία λεωφορεία αλλά και τη μετακύλιση του κόστους μεταφοράς στις τσέπες των γονιών τους.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεννόηση με το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και το υπουργείο προς την κατεύθυνση της προκήρυξης πρόσθετου διαγωνισμού για την ανανέωση της μεταφοράς των μαθητών με λεωφορεία.

Τον αγώνα μαθητών και γονιών στηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας - Χορτιάτη. Με ανακοίνωσή της απαιτεί: «Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός κυβέρνησης και Περιφέρειας για τη μεταφορά των μαθητών του μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα δεν είναι γραφειοκρατικό αλλά πολιτικό. Σχετίζεται με τις περικοπές που γίνονται στην Παιδεία. Να δοθεί τώρα λύση. Αμεσα να υπάρξει χρηματοδότηση για την κάλυψη της μεταφοράς όλων των μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ