Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δωρεάν μετακίνηση φοιτητών - σπουδαστών

Δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων, χτες, για τις δυνάμεις του ΜΑΣ σε όλη τη χώρα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον ΟΑΣΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον ΟΑΣΑ
Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ έκαναν χτες οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), απαιτώντας δωρεάν μετακίνηση φοιτητών και σπουδαστών. Νωρίτερα οι δυνάμεις του ΜΑΣ έκαναν κινητοποιήσεις σε αστικά λεωφορεία προς τις σχολές της Αθήνας και του Πειραιά, όπου μπλόκαραν τα ακυρωτικά μηχανήματα. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε και το ΠΑΜΕ Συγκοινωνιών. Οι απαντήσεις που πήρε αντιπροσωπεία του ΜΑΣ απ' τους εκπροσώπους του ΟΑΣΑ ήταν αναμενόμενες: Την ευθύνη έχουν τα αρμόδια υπουργεία κ.ά.

Το ΜΑΣ, με ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής, τονίζει πως «η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μεγάλη αύξηση», ενώ «παράλληλα για άλλη μια χρονιά μας στέλνουν στις πολυεθνικές για να βγάλουμε πάσο. Ακόμη και το πάσο ξεπουλιέται στις εταιρείες για να αγοράζεται ακριβά από τους φοιτητές-πελάτες. Την ίδια ώρα φτιάχνουν νέα βάση ηλεκτρονικών δεδομένων με τα προσωπικά στοιχεία όλων των φοιτητών. Δηλαδή ηλεκτρονικό φακέλωμα και τεράστιο πελατολόγιο για την εταιρεία». Το ΜΑΣ απαιτεί:

  • «Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών - σπουδαστών - μαθητών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ).
  • Να δοθούν άμεσα τα πάσο σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές δωρεάν. Κανείς να μην πληρώσει ούτε ευρώ από την τσέπη του.
  • Εξω οι εταιρείες από τις σχολές - καμιά εμπλοκή τους στη διανομή των πάσο. Τα πάσο να μοιραστούν δωρεάν από τις γραμματείες των σχολών».

Στην Πάτρα έγινε χτες κινητοποίηση του ΜΑΣ και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας, για τα προβλήματα στέγασης, μεταφοράς και συγγραμμάτων στις σχολές και τα εκρηκτικά προβλήματα στα σχολεία.

Στην Κοζάνη, οι επιτροπές αγώνα του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη γραμματεία των αστικών λεωφορείων με αίτημα τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών. Την επόμενη Τρίτη 25 Σεπτέμβρη προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΤΕΙ με αιτήματα τη δωρεάν σίτιση και μεταφορά για όλους τους σπουδαστές.

Στις Σέρρες, οι δυνάμεις του ΜΑΣ πραγματοποίησαν συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΤΕΙ.

Στην Ξάνθη και στη Φλώρινα έγιναν κινητοποιήσεις στη Λέσχη και στην Καστοριά παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΤΕΙ με αίτημα την ανέγερση εστιών.

Στην Κομοτηνή, οι δυνάμεις του ΜΑΣ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις φοιτητών και σπουδαστών και οι δυνάμεις του ΜΑΣ καλούν σε οργάνωση της πάλης ενάντια στα βάρβαρα μέτρα και στις αναδιαρθρώσεις και συμμετοχή στην απεργία, στις 26 Σεπτέμβρη, με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Για τη μέρα της απεργίας καλεί να κλείσουν οι σχολές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για τη φοιτητική μέριμνα (2012-10-17 00:00:00.0)
Διήμερο κινητοποιήσεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (2011-11-24 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στο «μνημόνιο της Παιδείας» (2011-01-19 00:00:00.0)
Ολοι στο συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη! (2011-01-12 00:00:00.0)
Πολύμορφες δραστηριότητες σήμερα σε όλη τη χώρα (2007-10-11 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια για το μεγάλο κόστος σπουδών (2000-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ