Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Συλλαλητήρια για το μεγάλο κόστος σπουδών

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αιχμή το στεγαστικό πρόβλημα, που είναι εξαιρετικά διογκωμένο στην πόλη και καθιστά ακόμα και αδύνατη την παρακολούθηση των σπουδών για φοιτητές και σπουδαστές, καθώς δε βρίσκουν σπίτι να μείνουν. Με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Χημικού, οι φοιτητές πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη, παράσταση διαμαρτυρίας στον πρύτανη και αύριο, Πέμπτη κινητοποίηση στη Νομαρχία.

Οι φοιτητές απαιτούν ανέγερση νέων εστιών και μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτό, άμεση επινοικίαση ξενοδοχείων και εξεύρεση χώρων που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εστίες για τους φοιτητές και σπουδαστές που ακόμα ψάχνουν πού να μείνουν. Επίσης, ζητούν την αγορά λεωφορείων από το πανεπιστήμιο για δωρεάν μεταφορά των φοιτητών και μέχρι να γίνει αυτό, μείωση του εισιτηρίου στα λεωφορεία που κάνουν τη διαδρομή πόλη - πανεπιστήμιο. Σημειώνουμε ότι το φοιτητικό εισιτήριο αυτή τη στιγμή κοστίζει 140 δραχμές, πράγμα που σημαίνει πάνω από 10.000 δραχμές το μήνα για την καθημερινή μεταφορά κάθε φοιτητή.

Στο ΤΕΙ Λάρισας

Σε πορεία που θα ξεκινήσει από το κτιριακό συγκρότημα των ΤΕΙ Λάρισας και θα καταλήξει στη Νομαρχία, καλούν σήμερα στις 10 π.μ. τους σπουδαστές οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, προκειμένου να απαιτήσουν μείωση της τιμής του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών που χρησιμοποιούν για τη μεταφορά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του εισιτηρίου που ανέρχεται στις 150 δρχ. αποτελεί πρόσθετο έξοδο για τους σπουδαστές των ΤΕΙ Λάρισας, για τους οποίους το οικονομικό κόστος επιβίωσης είναι δυσβάσταχτο.

Τη συμμετοχή τους στην πορεία αποφάσισαν σε χτεσινή συνέλευσή τους οι σπουδαστές του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Λάρισας. Στη γενική συνέλευση οι σπουδαστές αποφάσισαν, επίσης, μια σειρά άλλων κινητοποιήσεων, διεκδικώντας τη βελτίωση των σπουδών, εγκρίνοντας το διεκδικητικό αγωνιστικό πλαίσιο των ΠΚΣ. Σήμερα, μάλιστα, το πρωί θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου της σχολής τους.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ συλλαλητήριο υπεράσπισης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Χημείου, οι φοιτητές του ΑΠΘ. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν από κοινού 6 φοιτητικοί σύλλογοι που με τις αποφάσεις τους διαπιστώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνολική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο, που προχωράει βάσει των κατευθύνσεων του νόμου 2525/97 και αναμένεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα με την κατάθεση των νομοσχεδίων για την «Οικονομική και Διοικητική Αυτοτέλεια» και για τα μεταπτυχιακά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ