Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στο υπουργείο το αγωνιστικό ραντεβού στις 22 Φλεβάρη

Περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας την Τρίτη στις 10 το πρωί και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στην Ομόνοια έχουν αποφασίσει οι Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, το Συντονιστικό των μαθητών και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Στο υπουργείο Παιδείας δίνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας τους
Στο υπουργείο Παιδείας δίνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας τους
Εντατικά ετοιμάζεται στους χώρους της εκπαίδευσης η επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 22 και 23 Φλεβάρη από τις ταξικές δυνάμεις. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ έχει καλέσει στις 22 Φλεβάρη σε περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας στις 10 το πρωί, ενώ για την Τετάρτη 23 Φλεβάρη καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 το πρωί. Ηδη αποφάσεις συμμετοχής τόσο στην περικύκλωση του υπουργείου όσο και στην απεργιακή συγκέντρωση έχουν πάρει οι Γραμματείες του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που καλούν μαθητές και φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά.

Οπως τονίζει στο κάλεσμά της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: «Πλούτος και γνώση υπάρχουν για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται ολόπλευρα και οι νέοι να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει. Ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Οχι στους ταξικούς φραγμούς και στο εμπόριο της γνώσης. Οχι στην υποκατάσταση της εκπαίδευσης από την κατάρτιση. ΚΑΜΙΑ επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση»!

Με βάση αυτό, στο διεκδικητικό της πλαίσιο προτάσσει τα εξής αιτήματα:

  • Οχι στο νέο μισθολόγιο-λαιμητόμο. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς. 1900 ευρώ (μεικτά) ο πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.
  • Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Οχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Εξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία. Εξω οι επιχειρήσεις από τις Σχολές, την έρευνα, καμιάς μορφής ιδιωτικοποίηση.
  • Να μην περάσει ο νέος Νόμος-Πλαίσιο για τα ΑΕΙ.
  • Μόρφωση για όλους, δουλειά, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος. Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός. Να ανέβει η φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.
  • Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις, τους μισθούς, τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία τα τεράστια χρέη που έχουν προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς.
  • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας, την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του νόμου 3848/2010 και του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Σταθερή και μόνιμη, αποκλειστική απασχόληση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων.
  • Απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή. Δωρεάν στέγαση και εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.
  • Μηνιαίο επίδομα 600 ευρώ για όσους φοιτητές δεν τα βγάζουν πέρα.
  • Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.
  • Εκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων! Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και στις δαπάνες των σχολικών επιτροπών. Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων & καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λ.π. Ούτε ευρώ από την τσέπη των φοιτητών για σίτιση-στέγαση-μεταφορές-αναλώσιμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ