Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Χρυσοφόρο πεδίο η κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Πεδίον δόξης λαμπρό δημιουργεί το βάθεμα της αγριότητας της αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, η κατεδάφιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, οι αντιδραστικές ανατροπές στις συντάξεις και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά χτες στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής της συνέλευσης με θέμα «Η οικονομική κρίση καταλύτης αλλαγών στην Ελλάδα - Οι ευκαιρίες και οι προοπτικές της ιδιωτικής ασφάλισης».

«Η ιδιωτική ασφάλιση έχει λαμπρό μέλλον», είπε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο Θ. Πάγκαλος, θεωρώντας αυτονόητο το «συμπληρωματικό» ρόλο των ασφαλιστικών εταιρειών μετά την «εξασφάλιση μέσω του δημόσιου συστήματος, με τριμερή χρηματοδότηση, ενός ικανού ποσοστού κάλυψης των αναγκών». «Αυτό», είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι οροφή για όλους», διευκρινίζοντας ότι η ιδιωτική ασφάλιση θα αναλαμβάνει ρόλο για όποιον θέλει περισσότερα. Προέτρεψε, ακόμη, τις ασφαλιστικές εταιρείες σε συγχωνεύσεις, λέγοντας πως «δεν είναι καθόλου αναγκαίο στο δικό σας κλάδο να επαναληφθούν αποτυχίες όπως η πρόσφατη της Εθνικής και της Alpha».

Στις προσδοκίες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Γ. Κώτσαλος, εκτιμώντας ότι το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς είναι μικρό σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ. Συγκεκριμένα, προσβλέπουν σε αύξηση της ασφαλιστικής αγοράς ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 8% από 2,2% που είναι σήμερα, σε αύξηση των αποζημιώσεων στα 9,9 δισ. ευρώ από 2,80 δισ. το 2010 και σε αύξηση των επενδύσεων - σε θεωρητικό επίπεδο πάντα - στα 113 δισ. ευρώ από 12,5 δισ. Για τη διευκόλυνση της δράσης τους οι ασφαλιστικές εταιρείες απαιτούν μεταξύ άλλων φορολογικές απαλλαγές και διευκολύνσεις για την είσοδό τους στα επαγγελματικά ταμεία. Ειδικά όσον αφορά στον κλάδο Υγείας, ο Γ. Κώτσαλος έκανε λόγο για «παράνομες τιμολογιακές παρεμβάσεις» μετά την τελευταία δικαστική απόφαση που έκρινε καταχρηστική τη μονομερή αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση του ασφαλισμένου με «αντικειμενικούς» όρους που να περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο. Ισχυρίστηκε ότι 10% είναι το σύνηθες των αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας, τα οποία απέδωσε στην αύξηση του κόστους υγείας και τεχνολογίας. Αξιώνουν ακόμη «απελευθέρωση αδειών νοσοκομείων και πρωτοβάθμιας φροντίδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ