Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σήμερα το αγωνιστικό κλείσιμο
  • Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις
  • Στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Κάνιγγος, η συγκέντρωση της Αθήνας

Από πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στη Θεσσαλονίκη
Από πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στη Θεσσαλονίκη
Μια δυναμική και μαζική απάντηση χρωστάνε οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμποροι στην κυβερνητική πολιτική που τους ωθεί στον αφανισμό, με άμεσα μέτρα που πλήττουν τους ίδιους και τους εργαζόμενους, αλλά και με έμμεσα μέτρα που ενισχύουν την ασυδοσία των πολυεθνικών και των μεγάλων ντόπιων επιχειρήσεων. Αυτό το χρέος μπορούν και αναμένεται να το ξοφλήσουν, κατά ένα μέρος, σήμερα με την συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία, στο πλευρό των εργαζομένων, των αγροτών, των νέων, των συνταξιούχων, όλων των λαϊκών στρωμάτων που αντιμετωπίζουν πολλά ίδια προβλήματα και τον ίδιο αντίπαλο. Το σύνθημα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), για τις 23 του Φλεβάρη, «κλείνουμε τα μαγαζιά μας για να μη μας τα κλείσουν για πάντα», αντανακλά μια πραγματικότητα που μπορούν να την ανατρέψουν πλέον μόνο οι ίδιοι οι ΕΒΕ μαζί με τους συμμάχους τους. Και η εγγύηση γι' αυτό είναι η συμμετοχή στους ενωτικούς αγώνες με το κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.

Ηδη σε αυτό το κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί με αποφάσεις τους δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία, ενώ σημαντική είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέσα από τις περιοδείες και τις προσπάθειες που έκαναν μέχρι την τελευταία στιγμή οι αγωνιστικές δυνάμεις για να ενημερώσουν για την κινητοποίηση και για το πλαίσιο, όσο περισσότερους ΕΒΕ μπορούσαν. Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε κλείσιμο καταστημάτων και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί.

Με το κάλεσμά της, η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει ότι «το χρήμα που άδειασαν από τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων οι πολιτικές της κυβέρνησης, της "τρόικας" και της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη μείωση των μισθών, των συντάξεων, το πρόσφεραν απλόχερα στις τράπεζες, στους βιομήχανους και στα πολυκαταστήματα με νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια.

Χιλιάδες συνάδελφοί μας σέρνονται στα δικαστήρια και απειλούνται με κατασχέσεις, αν δεν μπορούν να πληρώσουν την τράπεζα, τον ΟΑΕΕ, την Εφορία και τους κόβουν το ρεύμα, αν δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ. Μας εκβιάζουν με το χαράτσι της περαίωσης για να μην "μπουκάρει η Εφορία", ενώ μας ληστεύουν με ληστρικά πανωτόκια για να μη ζημιωθούν τα "αγαπημένα παιδιά" της ΕΕ, οι τράπεζες. Είναι αδίστακτοι και ανάλγητοι!!! Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Η αγορά πρέπει να απαλλαγεί από το ενοχλητικό "αγκάθι" των μικροεπιχειρήσεων».

Και καταλήγει: «Ο,τι μπορούσες να κάνεις μόνος σου, για να εξασφαλίσεις ένα εισόδημα ικανό να θρέψει την οικογένειά σου, το έκανες. Δεν υπάρχει προοπτική αν μείνεις κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού σου. Ολοι στο δρόμο του Αγώνα!!! Στο δίκαιο αγώνα που επιτάσσει η αξιοπρέπειά μας για μια ανθρώπινη ζωή για μας και τις οικογένειές μας.

Ολοι μαζί. Με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία. Με όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας απάνθρωπης πολιτικής. Κανένας νόμος, καμιά υπουργική απόφαση και καμιά εξουσία δεν μπορεί να σταθεί, να επιβληθεί και να κυριαρχήσει, αν βρεθεί αντιμέτωπη με την καθολική αντίδραση των θυμάτων της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ