Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
«Δε θα γυρίσει προπέλα»!

Την οργή εργαζομένων και ανέργων προκάλεσε η εμφάνιση, στη χτεσινή σύσκεψη της ΠΕΜΕΝ, ένστολων αστυνομικών!

Πέντε ένστολοι αστυνομικοί «εισέβαλαν» χτες το πρωί, παραμονή της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ! Η «εισβολή» των ένστολων, που έγινε λίγο πριν ξεκινήσει προγραμματισμένη σύσκεψη για τα οργανωτικά μέτρα που θα ληφθούν για την περιφρούρηση της σημερινής πανελλαδικής απεργίας στα καράβια, είναι συνέχεια του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των ναυτεργατών, η οποία, όχι μόνο τους επέβαλε την πολιτική επιστράτευση, αλλά διαμήνυσε, μέσω των δηλώσεων του υπουργού ΘΥΝΑΛ Γ. Διαμαντίδη στις 17 Φλεβάρη, ότι δε θα άρει αυτό το έσχατο μέτρο όσο οι ναυτεργάτες αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα μέτρα των εφοπλιστικών αξιώσεων, όσο θα διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα!

Ομως, οι ναυτεργάτες επιδιώκουν με τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία να δώσουν απάντηση στην ένταση της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας, που αφορά συνολικά την εργατική τάξη. Αυτό ήταν και το καταστάλαγμα της χτεσινής σύσκεψης που έγινε μέσα σε κλίμα οργής και αγανάκτησης, αλλά και μεγάλης αποφασιστικότητας: Η σημερινή απεργία στα καράβια να είναι ορόσημο για την κλιμάκωση των ναυτεργατικών αγώνων.

Η παρουσία - πρόκληση των αστυνομικών - οι οποίοι όπως αναφέρθηκε από τους ίδιους ήθελαν να πληροφορηθούν αν μετά τη σύσκεψη θα ακολουθούσε κινητοποίηση - όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ και των συγκεντρωμένων και διώχθηκαν αμέσως από το κτίριο της Ενωσης.

Αμέσως μετά ξεκίνησε κανονικά η σύσκεψη για την οργάνωση και διάταξη δυνάμεων στα λιμάνια. Στον Πειραιά οι ομάδες περιφρούρησης θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Οπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου, «η ουσία της πολιτικής επιστράτευσης είναι ο φόβος, η βία, η τρομοκρατία για να επιβληθεί η άθλια πολιτική σε βάρος των ναυτεργατών, στο σύνολο της εργατικής τάξης». Τόνισε ότι οι ναυτεργάτες με την ασπίδα της ταξικής αλληλεγγύης που υψώθηκε από άλλους κλάδους εργαζομένων με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, τσάκισαν την πολιτική επιστράτευση, όπως με την απεργία στις 15 Δεκέμβρη, το ίδιο θα γίνει και με αυτήν την απεργία. «Εχουμε - συνέχισε - μεγάλη υποχρέωση για οργάνωση δυνάμεων μέσα και έξω από τα καράβια, για το ανέβασμα της ταξικής πάλης μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που οξύνει, διογκώνει και αυξάνει τα προβλήματα της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, μέχρι να επιβάλουμε τη λαϊκή εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού».

Ναυτιλία για το λαό

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων, Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, καταγγέλλουν την παρουσία αστυνομικών στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ και τονίζουν ότι οι δηλώσεις Διαμαντίδη πως δε θα άρει την πολιτική επιστράτευση «και οι παρασκηνιακές δραστηριότητες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, να αντιμετωπίζει τους ναυτεργάτες ως εχθρό λαό, είναι μέρος ενός γενικευμένου σχεδίου της κυβέρνησης σε βάρος των ναυτεργατών, του εργατικού κινήματος. Να χτυπήσουν μέσα από την πολιτική της βίας και τρομοκρατίας το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, για να αυξήσουν το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης προς όφελος των εφοπλιστών, των κεφαλαιοκρατών συνολικά σε συνθήκες μονοπωλιακών ιμπεριαλιστικών ενώσεων και οξύτατου ανταγωνισμού». Καλούν τους ναυτεργάτες, όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αποφασιστικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά, «τσακίζοντας στην πράξη με τον αγώνα μας την αντιλαϊκή πολιτική. Ναυτιλία για το λαό και όχι για το κεφάλαιο το μονοπωλιακό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ