Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ
Δυναμώνει η εργοδοτική επίθεση

Ασπίδα των εργαζομένων η συσπείρωση και δράση με τα ταξικά συνδικάτα

Η ολόπλευρη ενίσχυση των ταξικών συνδικάτων είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη
Η ολόπλευρη ενίσχυση των ταξικών συνδικάτων είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη
Το δρόμο για το πλήρες ξεσάλωμα με κάθε είδους αυθαιρεσία και ασυδοσία έχει ανοίξει διάπλατα στην εργοδοσία της βιομηχανικής περιοχής του Θριασίου η πολιτική της κυβέρνησης. Μη καταβολή δεδουλευμένων, περικοπές μισθών, απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, απειλές και εκβιασμοί έχουν γιγαντωθεί όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές και την ίδια στιγμή η Επιθεώρηση εργασίας της περιοχής έχει μετατραπεί σε βασικό υποστηρικτή της ασυδοσίας των εργοδοτών.

Πρόσφατα κρούσματα αποτελούν η επιχείρηση μετάλλου «ΓΙΑΝΟΥ» (κατασκευή παιδικών χαρών) η οποία έχει απλήρωτους τους περίπου 50 εργαζόμενους από τον περασμένο Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι με τη στήριξη του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», εξέλεξαν 3μελή σωματειακή επιτροπή. Η εργοδοσία όμως προχώρησε στην απόλυσή τους και την ίδια στιγμή αρνείται να τους δώσει ακόμα και τις αποζημιώσεις. Μάλιστα η εργοδοσία βλέποντας τη συσπείρωση των εργαζομένων στο Συνδικάτο προσπαθεί να τους διασπάσει απαγορεύοντας την είσοδο σε αρκετούς από αυτούς υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει δουλειά». Οι εργαζόμενοι έχουν διαμηνύσει στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν παραπέρα την ασυδοσία και θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στην επιχείρηση παραγωγής έτοιμου μπετόν «ΑΓΓΕΛΟΥ» η εργοδοσία απέλυσε 6 εργαζόμενους και ανακοίνωσε την απόλυση σε ένα μήνα ακόμα 7 (για να καταβάλει μισές αποζημιώσεις) όλοι τους ιδρυτικά μέλη του Σωματείου που βρίσκεται σε διαδικασία σύστασης και έχει προσωρινή διοίκηση. Μάλιστα η εταιρεία προχωράει και σε πώληση οχημάτων (μπετονιέρες) και χρησιμοποιεί Δημοσίας Χρήσης, υποστηρίζοντας στη συνέχεια, ότι δεν υπάρχει δουλειά. Ηδη οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει στις πρώτες κινητοποιήσεις και το Σάββατο έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν κλιμάκωση.

Την ίδια στιγμή ενδεικτική είναι και η τακτική της εργοδοσίας των Ναυπηγείων της Ελευσίνας καθώς έχει αρχίσει καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων επικαλούμενη έλλειψη ρευστού. Χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους ζητάει να της δοθούν ένα χρόνο νωρίτερα τα χρήματα από την κατασκευή πολεμικών πλοίων που βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζει να απειλεί με κλείσιμο αν δεν της δοθεί η κατασκευή φρεγατών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέτυχαν ανάκληση της απόλυσης (2007-02-16 00:00:00.0)
Αμείωτα δουλεύει η φάμπρικα (2005-11-30 00:00:00.0)
Μπλόκο στην απόλυση (2005-11-10 00:00:00.0)
Οριστικοποιείται το λουκέτο (2005-07-05 00:00:00.0)
Οι τραμπουκισμοί δεν πέρασαν (2004-12-29 00:00:00.0)
Εκβιαστικές απολύσεις (2004-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ