Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μπλόκο στην απόλυση

Ξεκίνησαν χτες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο κατάστημα, μέχρι να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφός τους

Με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, ο οποίος απολύθηκε από την εργοδοσία του δισκοπωλείου ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ στον Πειραιά αμέσως μόλις ανακοινώθηκε πως θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του σωματείου, ξεκίνησαν από χτες το πρωί 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις οι εμποροϋπάλληλοι.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα κλιμακωθούν, εάν στο μεταξύ η διεύθυνση του ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ δεν ανακαλέσει την τρομοκρατική απόλυση. Ηδη, η κεντρική είσοδος του καταστήματος έχει «σφραγιστεί» από το πανό του σωματείου στο οποίο αναγράφεται: «ΟΧΙ στις απολύσεις εργαζομένων συνδικαλιστών. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή μέλη και στελέχη της Γραμματείας ΠΑΜΕ του Πειραιά, καθώς κι εκπρόσωποι από το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, που συμμετέχουν στην περιφρούρηση της απεργίας και παράλληλα μοιράζουν την ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων στους διερχόμενους, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έχουν προχωρήσει σε αυτή την κινητοποίηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος - στη συντριπτική του πλειοψηφία - όχι μόνο παίρνει την ανακοίνωση αλλά και τους επιβραβεύει για την έμπρακτη προσπάθεια αλληλεγγύης που επιδεικνύουν προς το συνάδελφό τους και ταυτόχρονα τους δίνουν κουράγιο να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά αφού καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την επιχείρηση ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ «για την άδικη, παράνομη και τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφου», σημειώνει πως «για μια ακόμη φορά η εργοδοσία, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά της δείχνει τα "νύχια" της στους εργαζόμενους που ορθώνουν το ανάστημά τους και παλεύουν μέσα από το σωματείο τους. Απ' ό,τι φαίνεται και στο δισκοπωλείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ θέλουν άβουλους εργαζόμενους, που να μη γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, να μην τα διεκδικούν και πάνω απ' όλα να μη συνδικαλίζονται».

Καταλήγοντας, το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους από το κατάστημα ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ να σταθούν αλληλέγγυοι στο συνάδελφό τους και να αγωνιστούν για την επαναπρόσληψή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο συλλογικός αγώνας είναι η μόνη απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ