Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Μεθαύριο το πανελλαδικό ραντεβού του αγώνα

Χιλιάδες εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, φτωχοί αγρότες, μικροί ΕΒΕ και φοιτητές θα ανταμώσουν στο Πεδίον του Αρεως

Μεθαύριο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα. Στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως. Η μάχη που δόθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες στους χώρους δουλιάς, στην ύπαιθρο, στα μικρομάγαζα της πόλης και του χωριού, στα φοιτητικά αμφιθέατρα και στις συνοικίες, προμηνύει μια μαζική λαϊκή κινητοποίηση. Για να εκφραστεί μυριόστομη η καταδίκη στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Για να αντηχήσουν στους δρόμους της Αθήνας τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Για να γίνει ένα ακόμη βήμα στην αγωνιστική συμπόρευση των εργατών και των υπαλλήλων με τους αγρότες, τους μικρούς ΕΒΕ, τα κινήματα της νεολαίας και των γυναικών.

Εκατοντάδες είναι οι αποφάσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και σωματείων που καλούν στο Συλλαλητήριο. Ανάμεσά τους και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαστηριακού Προσωπικού ΤΕΙ, αλλά και ο Σύλλογος Παρασκευαστών Πανεπιστημίου Αθηνών, που καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να βάλουν με την πάλη τους «φρένο στον αντεργατικό κατήφορο». Από κοντά και το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Ντία - Μαρινόπουλος», με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης καλεί στο Συλλαλητήριο, με προσυγκέντρωση στα γραφεία του σωματείου στις 8:30 το πρωί. Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα συμμετέχουν και στη στάση εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για το Σάββατο (8 π.μ.- 3 μ.μ.), ενώ 4ωρη στάση εργασίας έχει αποφασίσει και ο Σύνδεσμος Ξενοχοϋπαλλήλων Αθήνας (10 π.μ.- 2 μ.μ.).

Τη συμμετοχή των μελών του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αποφάσισε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηλίου, εκτιμώντας ότι το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ ευθυγραμμίζεται με τα αιτήματα του κλάδου ο οποίος απειλείται με αφανισμό. «Πιστεύουμε στην κοινή δράση, στο κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, ως μόνη διέξοδο για την προώθηση των αιτημάτων μας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

Ξεχωριστής σημασίας είναι το κάλεσμα που απευθύνει στους ανάπηρους, στους γονείς και κηδεμόνες των ΑμΕΑ η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Η προσυγκέντρωση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος γίνεται στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Χαλκοκονδύλη, στην Πλατεία Βάθης.

Τις αποφάσεις συμμετοχής από δεκάδες Φοιτητικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα ενισχύουν και οι φοιτητές της Πάτρας, από τα τμήματα Φιλολογίας, Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, Θεατρικών Σπουδών, Οικονομικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Χημικού. Κάλεσμα συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο απευθύνουν και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Νομού Αχαΐας και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στη Ζάκυνθο.

Στην Αθήνα, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται και κορυφώνονται: Σήμερα Πέμπτη 10/11, στο «Πράκτικερ» στη Μεταμόρφωση, στην ΕΥΔΑΠ Λαοδικίας, στις καθαρίστριες στο Ωνάσειο και στους εργάτες του Δήμου Ηλιούπολης. Την Παρασκευή 11/11 στην «ΤΕΛΛΑΣ».

Παράλληλα, συνεχίζονται και σήμερα οι πικετοφορίες στους δήμους της Αθήνας, στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας (6.30 μ.μ.), στου Ζωγράφου (6.30 μ.μ.), στην πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα και τη Ν. Σμύρνη (6.30 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ