Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Ανέλαβε δράση

Αύριο παράσταση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Σπάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) διοργανώνει αύριο Παρασκευή η Επιτροπή Αγώνα Αερομεταφορών.

Στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας (10 π.μ. στην είσοδο Β της αίθουσας αναχωρήσεων του αεροδρομίου) καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι στις αερομεταφορές, ανεξάρτητα από εταιρία και εργασιακή σχέση.

Οπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, η αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΑΑ, θα είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή συγκροτήθηκε πριν μόλις λίγες μέρες σε ευρεία σύσκεψη εργαζομένων στον κλάδο των αερομεταφορών. Ο στόχος της Επιτροπής Αγώνα είναι διπλός: Αφ' ενός να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στις πολιτικές δυνάμεις που εφαρμόζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανατροπής εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όσο και στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα. Και αφ' ετέρου να συγκροτηθεί ένα κίνημα στον κλάδο, ικανό να έρχεται σε σύγκρουση και ρήξη με την εφαρμοζόμενη πολιτική, σε συντονισμό με το ευρύτερο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Αερομεταφορών, υπογραμμίζεται ότι για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας χρειάζεται να αμφισβητεί και να αντιπαλεύει όχι μόνο τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά το σύνολο της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, που έχει σαν αποτέλεσμα και το χτύπημα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. «Σύμμαχοί μας στην προσπάθεια αυτή είναι οι χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που πετιούνται στο δρόμο, είναι οι μικρέμποροι και μικροβιοτέχνες, η νεολαία, οι εργαζόμενοι σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ και σ' αυτές που βρίσκονται στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Σε αυτό τον κοινό αγώνα έχουν θέση οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, που εργάζονται με τις πιο αντεργατικές σχέσεις εργασίας, με 4μηνα, 8μηνα, συμβάσεις έργου κλπ., αλλά και γενικά το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας, που πλήττεται από τη μέχρι τώρα πολιτική».

Καταλήγοντας, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αερομεταφορών καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο μεθαυριανό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Η προσυγκέντρωση της Επιτροπής είναι στις 10 π.μ. μεθαύριο Σάββατο, στην Πλ. Κάνιγγος.

  • Λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας κυκλοφορίας στη σημερινή απεργία, δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από τα αεροδρόμια της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ