Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γνωστά αλισβερίσια

Κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δύναμη κρίνεται από τις πράξεις της. Μέσα στην πράξη πέφτουν οι μάσκες και καταρρίπτονται οι μύθοι.

Μιλάμε για το ΣΥΝ και τις δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα που συνεργάζονται σε αρκετούς κλάδους με την ΠΑΣΚΕ και ορισμένες φορές με τη ΔΑΚΕ για να χτυπήσουν τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις.

Το παράδειγμα της ΟΕΚΙΔΕ, της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα, είναι χαρακτηριστικό. Κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΝ-ΠΑΣΚΕ, το οποίο δεν τους έδωσε ιδιαίτερα αποτελέσματα. Αφού δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την αγωνιστική θέληση των εργαζομένων, που ανέδειξαν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πρώτη θέση με απόλυτη πλειοψηφία, απεργάζονται νέες μεθοδεύσεις. Ενώ ο ΣΥΝ είναι τέταρτη, τελευταία δύναμη, προσπαθεί να αναρριχηθεί σε «θέση ευθύνης» για να λειτουργήσει σαν πολιορκητικός κριός και να υπονομεύσει, όπως λέγεται, τη λειτουργία και τη δράση της Ομοσπονδίας από τα μέσα.

Βεβαίως, είναι γνωστό ότι οι έσχατοι δεν μπορούν να γίνουν δεύτεροι (!), όσα τεχνάσματα κι αν χρησιμοποιήσουν.

Η ΟΕΚΙΔΕ έχει αγωνιστική παράδοση και πλούσια πείρα. Παλεύει, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου. Με αυτόν τον προσανατολισμό έχει σχεδιάσει τη δράση της και με το πρόγραμμα πάλης που εγκρίθηκε στο συνέδριο, προχωράει μπροστά για να δώσει νέες σκληρές μάχες για το δικαίωμα στη δουλιά, για όλα τα δικαιώματα. Από αυτή τη σκοπιά, οι ταξικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε είδους παιχνίδια και αλισβερίσια που στοχεύουν στο μπλοκάρισμα της λειτουργίας και της δράσης της Ομοσπονδίας και των άλλων Συνδικαλιστικών Οργάνων. Τα σημειώνουμε αυτά, γιατί είναι αποκαλυπτικά για το ρόλο και την τακτική της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και μπορούν να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα.


Θ. Ε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ