Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Με οδηγό την πείρα των αγώνων

Πραγματοποιήθηκε χτες η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ταξικού Συνδικάτου

Από τη χτεσινή μαζική Συνέλευση του Συνδικάτου
Από τη χτεσινή μαζική Συνέλευση του Συνδικάτου
Η συσπείρωση και δράση μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικάτου, όπως απέδειξε η πλούσια εμπειρία που συσσωρεύτηκε και την τελευταία διετία, είναι η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους, την ώρα μάλιστα που η αντεργατική επίθεση εντείνεται, στον κλάδο και γενικότερα. Με το παραπάνω βασικό συμπέρασμα που καταγράφτηκε στη χτεσινή Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Αθήνας, οι εργάτες ανέδειξαν την ανάγκη, το επόμενο διάστημα να μπει ακόμα πιο έντονη η σφραγίδα του συνδικάτου σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη και έδωσαν ομόφωνα ραντεβού για το επόμενο Σάββατο, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Το συνδικάτο είχε παρέμβαση μέσα στους τόπους δουλιάς, προασπίζοντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, συνέβαλε στην οργάνωση της πάλης τους, με μπούσουλα το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργατών και λαμβάνουν υπ' όψιν την επίθεση που δέχονται, επισήμανε εισηγητικά ο πρόεδρος του συνδικάτου, Θ. Ευθυμίου. Βρέθηκε μπροστάρης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες έδωσαν νέα εμπειρία και ωριμότητα. Οπως ο αγώνας που συνεχίζουν οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», φωτίζοντας τη δύναμη και τη σημασία της εργατικής αλληλεγγύης. «Απαντήσαμε σε προβλήματα, αλλά και τονίσαμε ότι δεν μπορεί ένας κλάδος από μόνος του να αντιμετωπίσει την επίθεση της εργοδοσίας, την κυρίαρχη πολιτική» πρόσθεσε ο πρόεδρος του συνδικάτου.

Η ίδια η κουβέντα ανέδειξε πως η αντίσταση με τις ταξικές δυνάμεις είναι μονόδρομος. «Εγώ γράφτηκα στο συνδικάτο όταν άρχισαν τα προβλήματα, πριν ένα χρόνο, και κατάλαβα ότι έπρεπε να 'χα μπει νωρίτερα. Οταν η "ΑΦΘΕΝΤΙΚ" απέλυσε 7 από μας, απευθυνθήκαμε στο συνδικάτο κι έτσι πήραμε τα δεδουλευμένα μας και την αποζημίωση που δε μας έδινε», υπογράμμισε μια εργαζόμενη.

«Ο αγώνας μας έχει πολιτική χροιά, δεν περιορίζεται σε οικονομικά αιτήματα», διευκρίνισε μια εργάτρια της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» μιλώντας για την καθοριστική συμβολή του συνδικάτου. «Εχουμε κερδίσει την ενότητά μας, μάθαμε πώς να διεκδικούμε, έχουμε καταλάβει ποιοι είναι στο πλάι μας, κι είναι οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ».

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών θα ανακοινωθούν σύντομα από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που εκλέχτηκαν χτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ