Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ξεσηκωμός για να μην περάσει ο νόμος - έκτρωμα

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων του ΜΑΣ ενάντια στο νόμο - πλαίσιο της κυβέρνησης, που γκρεμίζει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση

Σε συναγερμό και οργάνωση της πάλης για να μην περάσει ο νόμος - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση, που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπεται να ψηφιστεί στα τέλη Μάρτη, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ ανακοίνωσε πρόγραμμα κινητοποιήσεων:

  • Τετάρτη, 9 Μάρτη: Κινητοποιήσεις στις πρυτανείες όλων των ιδρυμάτων της Ελλάδας.
  • Πέμπτη, 10 Μάρτη : Ολοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΠΑΜΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα.
  • Παρασκευή, 11 Μάρτη: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για το πρόβλημα των συμβασιούχων καθηγητών.
  • Πέμπτη, 17 Μάρτη: Συλλαλητήριο του ΜΑΣ για το νέο νόμο - πλαίσιο (Αθήνα, 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια).

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ καλεί «όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε ξεσηκωμό. Το επόμενο διάστημα να δώσουμε συνέχεια στους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία. Η μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ - τρόικας προχωρά στο σφαγιασμό του λαού με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση.

Ετοιμάζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η κατάθεση του νέου Νόμου - Πλαίσιου, του νόμου - έκτρωμα. Ο νόμος αυτός μετατρέπει τα ΑΕΙ σε επιχειρήσεις με δίδακτρα και τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας έχουν καιρό συναποφασίσει το ξεπούλημα του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα που είχε μέχρι τώρα η ανώτατη Εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες καθηγητές συμβασιούχοι των ΤΕΙ μένουν απλήρωτοι σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε συναγερμό. Καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, ειδικά αυτούς από φτωχές λαϊκές οικογένειες να συσπειρωθούν στις Επιτροπές Αγώνα στη σχολή τους και στο τμήμα τους και να αντικρούσουν το Μνημόνιο της Παιδείας. Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί όλες τις Επιτροπές Αγώνα να αποφασίσουν κινητοποιήσεις, να οργώσουν κάθε αμφιθέατρο, να πρωτοστατήσουν στην ενημέρωση για το νέο Νόμο, μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΜΑΣ. Να οργανώσουν την πάλη από τα κάτω, σε εργαστήρια, έτη, εξάμηνα, τμήματα με υπογραφές, γενικές συνελεύσεις, πρωτοβουλίες.

Η Εκτελεστική Γραμματεία κάνει ιδιαίτερο κάλεσμα σε κάθε νέα εργαζόμενη, κάθε φοιτήτρια να πάρει μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 10/3 για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, της ημέρας αγώνα των γυναικών της εργατικής τάξης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραστάσεις διαμαρτυρίας για τη διακοπή διανομής συγγραμμάτων(2017-10-06 00:00:00.0)
Να μην περάσει η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων(2012-09-04 00:00:00.0)
Στις 17 Μάρτη φοιτητές και μαθητές στο δρόμο(2011-03-11 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση συμβασιούχων(2011-02-09 00:00:00.0)
Σήμερα η παναθηναϊκή σύσκεψη(2010-11-18 00:00:00.0)
Νέο μεγάλο συλλαλητήριο στις 24 Νοέμβρη(2010-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ