Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Περισσότεροι από οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια αγώνων κυνομαχίας. Η επίθεση αποδίδεται σε «μαχητές των Ταλιμπάν», χωρίς να ξεκαθαρίζεται ο στόχος. Οι κυνομαχίες θεωρούνται παράνομες τόσο στο καθεστώς των Ταλιμπάν, όσο και από την αφγανική νομοθεσία. Σε δεύτερη επίθεση στην επαρχία Χοστ το Σάββατο σκοτώθηκαν ακόμα εννιά άμαχοι, σε βομβιστική επίθεση, ενώ χτες έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις στρατιώτες των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων, με δράστες και σε αυτήν την περίπτωση να αναφέρονται οι Ταλιμπάν.

Παράλληλα, οι κατοχικές αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις εμφανίζονται να επανέρχονται στους ισχυρισμούς περί βοήθειας - κυρίως πολεμοφοδίων - του Ιράν προς τους Ταλιμπάν, έστω και περιορισμένη, υποστηρίζοντας ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Στο Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας, ένοπλοι πυρπόλησαν ακόμα δύο ΝΑΤΟικά φορτηγά με προορισμό το Αφγανιστάν και τον ανεφοδιασμό των κατοχικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ