Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κόντρα ευθυνών για την αναβολή

Το πινγκ πονγκ των αρμοδίων για τις ευθύνες σχετικά με την αναβολή του φετινού τελικού του μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που επρόκειτο να διεξαχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης (χωρίς οργανωμένους οπαδούς) στο γήπεδο του Ελληνικού στις 6 Μάρτη, συνεχίστηκε και χτες.

Με ανακοίνωση η ΓΓΑ χτες (όπως αναμενόταν) επισημοποίησε το γεγονός της αναβολής, η οποία είχε αποφασιστεί σε προχτεσινή σύσκεψη όλων των φορέων που σχετίζονται με το παιχνίδι (ΓΓΑ, Ομοσπονδία, ομάδες, Αστυνομία) αναφέροντας σαν αιτίες τους «...προφανείς λόγους διαφύλαξης της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της περιουσίας των πολιτών, δηλαδή, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης». Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα προέκυψε όταν δεν προχώρησε το αρχικό σχέδιο της ΓΓΑ για παρουσία μαθητών στις εξέδρες (αφού είχε ενστάσεις το υπουργείο Παιδείας). Στην ανακοίνωση δεν ορίζεται νέα ημερομηνία για το ντέρμπι αφού επισημαίνεται ότι αυτό θα συμβεί όταν θα διασφαλιστούν οι όροι για την ομαλή διεξαγωγή του.

Από την πλευρά του ο γγ Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra fm» άφησε σαφείς αιχμές κατά της Ομοσπονδίας Μπάσκετ για έλλειψη ικανού σχεδίου για να διοργανωθεί χωρίς έκτροπα ο αγώνας αλλά και των ηγεσιών των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, τονίζοντας ότι η ΓΓΑ δεν είχε εμπιστοσύνη για το πού θα κατέληγαν οι προσκλήσεις που θα δίνονταν (εναλλακτικό σχέδιο μετά την ακύρωση του αντίστοιχου με τους μαθητές).

Την ίδια ώρα στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γ. Βασιλακόπουλος, που κατηγόρησε ανοιχτά την πολιτεία ως υπεύθυνη της αναβολής αλλά και για αναποφασιστικότητα, η οποία, όπως είπε, είναι αυτή που γεννάει τη βία. Κατά τον πρόεδρο της ΕΟΚ το «μπάσκετ πλήρωσε τη βία που υπάρχει στο ποδόσφαιρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ