Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Αλλαγές στις αδειοδοτήσεις εμπορίου

Αλλαγές στη διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων λιανεμπορίου, υπαίθριου και στεγασμένου περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι αλλαγές που μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και προσαρμόζουν τις διατάξεις σε σχετική οδηγία της ΕΕ είναι:

  • Για το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο δεν συμμετέχει στο εξής ως γνωμοδοτικός φορέας ο Εμπορικός Σύλλογος, κάτι το οποίο θα ισχύει και για το υπαίθριο στάσιμο. Επίσης οι δικαιούμενοι άδειας, Ελληνες ή πολίτες της ΕΕ, δεν θα απαιτείται να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ και τα μέλη της οικογένειας του ενδιαφερόμενου δεν απαγορεύεται να ασκούν παρεμφερείς δραστηριότητες. Ακόμη, στο εξής επιτρέπεται η άσκηση δραστηριότητας και σε πόλεις με περισσότερους από 20.000 κατοίκους.
  • Για τις λαϊκές αγορές οι δικαιούμενοι άδειας Ελληνες ή πολίτες άλλης χώρας της ΕΕ δεν απαιτείται να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, κάτι το οποίο δεν αλλάζει για πολίτες τρίτων χωρών για τους οποίους εξακολουθεί να ισχύει ως προϋπόθεση να είναι μόνιμοι και νόμιμοι κάτοικοι Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια.
  • Για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στο εξής δεν θα συμμετέχει στη γνωμοδοτική διαδικασία το Επιμελητήριο, καταργείται η οικονομοτεχνική μελέτη, τα υποκειμενικά κριτήρια, ενώ συντομεύεται σε 30 μέρες η προθεσμία έκδοσης της άδειας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ