Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δέκα νεκρούς και 26 τραυματίες άφησε πίσω του καμικάζι που εξερράγη μέσα στην τράπεζα Rafidan στη Χαντίθα του βορείου Ιράκ, την ώρα που πολλοί άνθρωποι σχημάτιζαν ουρές για να λάβουν μισθούς και συντάξεις. Στόχος φαίνεται ότι ήταν μέλη των σωμάτων ασφαλείας. Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της αυτόνομης κουρδικής περιοχής, Μασούντ Μπαρζανί, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές στα κουρδικά εδάφη.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Αργά χθες βράδυ, ή το αργότερο σήμερα το πρωί, αναμενόταν να ανακοινώσει ο «μεταβατικός» Πρόεδρος Φουάντ Μεμπάζαα τη διεξαγωγή στις 25 Ιούλη εκλογών για την ανάδειξη Συνταγματικής Συνέλευσης που θα αναλάβει την εκπόνηση νέου Συντάγματος, με το οποίο η χώρα θα πάει σε εκλογές, αίτημα το οποίο είχαν θέσει διαδηλωτές, η Γενική Ενωση Τυνήσιων Εργατών και κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν σχηματίσει το Μέτωπο Προστασίας της Επανάστασης (δεν συμμετέχει το ισλαμικό «Ennahdha»). Θα ανακοινώσει, πιθανότατα, και τη σύσταση νέας μεταβατικής κυβέρνησης που θα ανταποκρίνεται περισσότερα στα αιτήματα των διαδηλωτών.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Διαδήλωση πραγματοποίησαν, χθες, φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες που επικρατούν στα Πανεπιστήμια και για τον «απαράδεκτο», όπως είπαν, τρόπο λειτουργίας τους, ζητώντας σειρά ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν τη φοίτηση και λιγότερο «προνομιούχων» φοιτητών, χωρίς πολιτικούς περιορισμούς.

XAΡΤΟΥΜ.-- Εκατοντάδες γυναικόπαιδα άρχισαν από χτες να εγκαταλείπουν την πετρελαιοφόρα πόλη Αμπγέι, που βρίσκεται μεταξύ βόρειου και νότιου Σουδάν από το φόβο κλιμάκωσης των συγκρούσεων που σημειώνονται από την περασμένη Κυριακή ανάμεσα σε ένοπλους της νομαδικής φυλής των Μισερίγια που υποστηρίζονται από δυνάμεις του βορειοσουδανικού στρατού, και μέλη της φυλής αυτοχθόνων των Ντίνγκα Νγκοκ με αποτέλεσμα αρκετές δεκάδες νεκρούς (ενδεχομένως τουλάχιστον 100).

ΑΓΚΥΡΑ.-- Σε ακόμα 10 συλλήψεις - κυρίως δημοσιογράφων - προχώρησε χθες η τουρκική αστυνομία για πιθανή σχέση τους με δίκτυα που συνωμοτούσαν για πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του ΑΚΡ ότι συλλαμβάνει όποιον τολμά να διαφωνήσει προσπαθώντας να εξαλείψει την κριτική στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ