Πέμπτη 10 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Δον Κιχώτης» σε χορογραφία Βασίλιεφ

Σε χορογραφία του θρυλικού χορευτή και χορογράφου Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, ο «Δον Κιχώτης» επιστρέφει στο θέατρο «Ολύμπια» της Λυρικής Σκηνής, από αύριο (8μ.μ.) και για έξι ακόμη παραστάσεις (12, 13, 16, 18, 19, 20/3). Το περίφημο μπαλέτο σε μουσική του Λούντβιχ Μίνκους παρουσιάζει το Μπαλέτο της ΕΛΣ σε χορογραφία του Βλ. Βασίλιεφ, βασισμένη σ' αυτήν του Mαριούς Πετιπά. Το έργο, στηριγμένο στο μυθιστόρημα του Θερβάντες, συνδυάζει κωμικά και ρομαντικά στοιχεία: Ο Αλόνσο Κιχάνο, χρίζει τον εαυτό του Δον Κιχώτη και ξεκινά ένα ταξίδι περιπέτειας, με υπηρέτη του τον Σάντσο Πάντσα. Ο Δον Κιχώτης ερωτεύεται μια χωρική την οποία θεωρεί αρχόντισσα και βαφτίζει Δουλτσινέα... Ζει αυταπάτες και εμπλέκεται στην αιώνια μάχη φαντασίας και λογικής.

Μουσική διεύθυνση: Χόμπαρτ Ερλ. Σκηνικά, φωτισμοί: Βλαντιμίρ Βασίλιεφ. Επιμέλεια σκηνικών, κοστούμια: Τότα Πρίτσα. Ερμηνεύουν διαδοχικά: Νατάσσα Σιούτα - Σταυρούλα Καμπουράκη, Αλεξάντερ Νέσκωβ - Ντανίλο Ζέκα, Ιγκορ Σιάτζκο - Βαγγέλης Μπίκος, Αιμιλία Γάσπαρη - Μαρία Κουσουνή - Φίκα - Αλίνα Στεργιανού, Μαρία Κουσουνή - Φίκα - Πόπη Σακελλαροπούλου, Στράτος Παπανούσης. Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

  • Σήμερα (5μ.μ.), στο φουαγέ του «Ολύμπια» πραγματοποιείται διάλεξη για τον «Δον Κιχώτη», από τους Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, Χριστιάνα Στεφάνου και Νίκο Ξανθούλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ