Πέμπτη 10 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Δηλώσεις και καταγγελίες που επιβεβαιώνουν τη σαπίλα

Δωροδοκίες, στημένα παιχνίδια, στοίχημα, «μπράβοι», απειλές, υποκλοπές, πόλεμος συμφερόντων κλπ... Ολο και πυκνώνουν δηλώσεις και καταγγελίες για περιστατικά που συμβαίνουν στο παρασκήνιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και που φανερώνουν τη σαπίλα και τη σήψη. Πολύ περισσότερο, όλα αυτά, επιβεβαιώνουν το πόσο επικίνδυνη είναι η επιχειρηματική δράση και στον αθλητισμό, για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Ο (ποινικολόγος) πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλ. Κούγιας, παρέδωσε χτες το μεσημέρι στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελ. Ράικου, τα CD με τις υποκλοπείσες αναφορές και γραπτή απομαγνητοφώνησή τους, αναφορικά με τους αγώνες Αρης - Παναθηναϊκός και Μακάμπι - Ολυμπιακός. Επίσης έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Κορρέ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθεί, όπως και οι άλλοι εμπλεκόμενοι, για κατάθεση από τον αθλητικό εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου. Λίγο αργότερα, ο ποινικολόγος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Ανέφερε ότι πρόκειται για μονταρισμένο υλικό, επανέλαβε - με περισσότερες λεπτομέρειες - τις (ήδη δημοσιοποιημένες) καταγγελίες του και μοίρασε απομαγνητοφωνημένο το περιεχόμενο των CD που κατέχει.

Μίλησε πάλι για εγκληματική οργάνωση, για δωροδοκίες, απειλές, επηρεασμό διαιτητών, στημένα παιχνίδια... Λέγοντας χαρακτηριστικά (αναφερόμενος σε συγκεκριμένο απόσπασμα): «Στο τελευταίο κομμάτι γίνεται αναφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος, που είναι ανεξέλεγκτο κι επειδή έχασε κόσμος τα λεφτά του, ο Μπέος δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει». Σύμφωνα με όσα λέει ο Αλ. Κούγιας, μεγαλομέτοχος ΠΑΕ εμπλέκεται σε δύο περιπτώσεις απόπειρας δωροδοκίας διαιτητών. Αναφορικά με το ευρωπαϊκό παιχνίδι φέρεται να λέει σε κάποιον «οι άνθρωποι που έβαλα γι' αυτά, μου είπαν αυτό κι αυτό. Ξέχασέ το, ψάξου μόνος σου».

Σήμερα, ο Αχιλ. Μπέος δίνει συνέντευξη Τύπου για να τοποθετηθεί. Χτες, πάντως, μίλησε για «επιλεκτική κατασκευή ιδιωτικής συνομιλίας» και δήλωσε: «Ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλώ λέγεται Ν. Πατέρας». Ο έτερος των εμπλεκομένων Δαλούκας αρχικά δήλωσε («Sentra 103,3») ότι «με πλησίασαν δύο φορές, αλλά δεν ενέδωσα». Στη συνέχεια - με ανακοίνωσή του - αρνήθηκε συνάντησή του με τον Β. Μαρινάκη και αποστολή επιστολής σε ΕΠΟ - UEFA για «πιθανή εμπλοκή μου σε οποιοδήποτε παιχνίδι». Αποφεύγοντας αναφορά στα υπόλοιπα που του καταμαρτυρούν.

Μια άλλη διάσταση έδωσε ο δημοσιογράφος Κυρ. Θωμαΐδης, που δήλωσε («Sentra 103,3») ότι δέχτηκε τηλέφωνα και ενοχλήσεις, προσθέτοντας: «Ενας πολιτειακός παράγοντας, στέλεχος της κυβέρνησης, μου είπε ότι κάνω κακό στην κυβέρνηση που βγάζω το θέμα»...

Οσο για την ΕΠΟ - με ανακοίνωσή της - ταυτίζει το ρόλο της με αυτόν ενός κλητήρα. Περιμένει το σχετικό υλικό για να «διαβιβαστεί στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, για τις απαιτούμενες, εκ μέρους του, ενέργειες». Ολα τα υπόλοιπα περί σωστών διαδικασιών, πάγιας θέσης κλπ είναι προσχηματικά και για τις εντυπώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση. Τα στελέχη της κάνουν διαπιστώσεις - χτες π.χ. ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής («όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», «το ποδόσφαιρο που νοσεί χρόνια», «δεν ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων») - και παραπέμπουν στη δικαιοσύνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα επίθεση σε παράγοντα της διαιτησίας (2014-11-15 00:00:00.0)
Επιχειρηματικές... ίντριγκες (2012-11-28 00:00:00.0)
Νέοι υποβιβασμοί και τιμωρίες (2011-10-07 00:00:00.0)
Μεγάλη αλλαγή (2010-08-13 00:00:00.0)
Τρίωρη κατάθεση (2000-12-08 00:00:00.0)
Δυσαρέσκεια ΕΠΟ για τις αποκαλύψεις (1996-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ