Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Νέοι υποβιβασμοί και τιμωρίες

«Βαρύς πέλεκυς» από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League/ Football League 2 για Παναχαϊκή, Διαγόρα και στελέχη τους. Η πατρινή εταιρεία - για δωροδοκία (με Ολυμπιακό Χερσονήσου) - υποβιβάζεται στη Football League 2. Στο μεγαλομέτοχο και πρόεδρό της, Αλ. Κούγια, επιβλήθηκε πενταετής αποκλεισμός από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και διετής αποκλεισμός εισόδου στα γήπεδα. Στους Π. Σταθάκη (πρώην γενικό αρχηγό της Παναχαϊκής), Μ. Κουβαρά (γενικό αρχηγό Χερσονήσου) επιβλήθηκαν, αντίστοιχα, 7 και 2 χρόνια.

Σε δηλώσεις του (ρ/σ «Nova Σπορ FM 94,6», «Sentra 103,3») ο Αλ. Κούγιας μίλησε για «το τελευταίο ξεψύχισμα, ενός βρώμικου κατεστημένου που καταρρέει» και ισχυρίστηκε ότι «πίσω από όλο αυτό κρύβονται οι Θανάσης και Τάσος Κανελλόπουλος. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν πολύ μεγάλη υπηρεσία και στους κατηγορούμενους στο ποινικό δικαστήριο και σε αυτούς των πειθαρχικών διώξεων».

Σε γραπτή δήλωσή του χαρακτηρίζει τους αθλητικούς δικαστές «επίορκους και ανέντιμους», προαναγγέλλει αντιδικία «σε ποινικό και αστικό επίπεδο, για προσβολή της προσωπικότητάς μου», ενώ στα... αδέρφια παραγγέλνει «τώρα αρχίζουμε». Αμφότεροι θα απαντήσουν και δικαστικά στους ισχυρισμούς Κούγια.

Με υποβιβασμό στη Football League 2 τιμωρήθηκε και ο Διαγόρας (δωροδοκία με Ηλιούπολη). Οι Δ. Λερογιάννης (πρόεδρος), Κ. Χρυσοχοΐδης (σύμβουλος) τιμωρήθηκαν με 7ετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και τριετή αποκλεισμό εισόδου στα γήπεδα. Στους Γ. Πουλόπουλο (παίκτη), Π. Ρουτζιέρη (προπονητή) και το διαιτητή Γ. Σέγγο επιβλήθηκαν οι ίδιες ποινές, αλλά για 3 και 3 χρόνια, αντίστοιχα. Ολες οι ποινές είναι εφέσιμες.

Ο Διαγόρας - σε ανακοίνωσή του - δηλώνει σίγουρος ότι τελικά θα υπάρξει αθώωση. Και «ενημερώνει» πως «ξέρει καλά τα κατατόπια του χώρου και μπορεί μ' ένα ''κλικ'' να κατεβάσει από το ''αρχείο της'' τον βίο και την πολιτεία όλων όσοι έχουν πειστεί ότι έχουν να κάνουν στη Ρόδο με ''Γερμανούς τουρίστες''».

Αντίθετα, νωρίτερα, από το ίδιο δικαιοδοτικό όργανο αθωώθηκαν οι ΠΑΕ Ιωνικός, Πανθρακικός, Δόξα Δράμας, τα ΤΑΠ Αετός Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας και οι ποδοσφαιριστές Θάνος, Ηλιόπουλος. Επίσης η ΠΑΕ Παναχαϊκή και ο Αλ. Κούγιας για πλαστογραφία. Για την υπόθεση αυτή ένοχος κρίθηκε ο λογιστής, που τιμωρήθηκε με 3ετή απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο.

Χθες επίσης, στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εκδικάστηκαν οι προσφυγές που έχουν κάνει - κατά των πρωτόδικων αποφάσεων - ο Αστέρας Τρίπολης για τον υποβιβασμό του και οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς για την αθώωση ΟΦΗ, Θρασύβουλου. Αρκάδες και Κρητικοί ζήτησαν και πήραν προθεσμία ως τη Δευτέρα για να καταθέσουν υπομνήματα.

  • «Λόγω των εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα» μετατέθηκε κατά μια βδομάδα (23/10) η έναρξη του πρωταθλήματος της Football League.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς...τέλος ο κατήφορος (2014-02-26 00:00:00.0)
Ευτράπελα στη Ρόδο (2012-01-05 00:00:00.0)
«Κουτσουρεμένη» πρεμιέρα (2011-10-28 00:00:00.0)
Νέες διώξεις (2011-10-13 00:00:00.0)
Αθωώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης (2011-10-12 00:00:00.0)
Απολογήθηκαν οι μισοί (2011-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ