Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ
Δυσαρέσκεια ΕΠΟ για τις αποκαλύψεις

Με τους τύπους και όχι με την ουσία, αναφορικά με την κατάθεση Κούγια στην ειδική εξεταστική επιτροπή, ασχολήθηκαν χτες οι περισσότεροι στην ΕΠΟ. Τόσο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, όσο και άλλα στελέχη της εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους γιατί διέρρευσαν στον Τύπο πληροφορίες, αρνήθηκαν όμως να πάρουν θέση για τα καταγγελλόμενα.

Στο μεταξύ, ο διαιτητής Γ. Σπανέας σε τηλεοπτική εκπομπή επιβεβαίωσε πως ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε στον Αλ. Κούγια τις πληροφορίες για εμπλοκή σε υπόθεση δωροδοκίας του διεθνή ρέφερι Σ. Βοργιά. Ο τελευταίος, όπως και ο Β. Συμιακός, προχώρησαν χτες σε υποβολή μήνυσης κατά του ποινικολόγου, γιατί ανέφερε τα ονόματά τους. Επί της ουσίας από τη συζήτηση στην ίδια εκπομπή το συμπέρασμα που βγήκε είναι πως τα λεγόμενα του Αλ. Κούγια δε στερούνται (τουλάχιστον) ολοκληρωτικά βάσης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Α. Φούρας, απ' την πλευρά του αρκέστηκε να "πετάξει το μπαλάκι" στην ΕΠΟ και να κάνει κριτική από καθ' έδρας: "Με την πρόσφατη απόφασή μου έχω εκχωρήσει όλες τις παρεμβατικές ικανότητες που μου έδινε ο 1958. Από κει και πέρα θλίβομαι γιατί το ΔΣ της ΕΠΟ δεν αποφασίζει να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Να εξυγιάνει το χώρο και να δημιουργήσει αξιοπιστία στο ποδόσφαιρο, ανάγκη που έχουμε όλοι για να πάει ο κόσμος στα γήπεδα και να γεμίζουν τα ταμεία των ομάδων.

Αν δεν ξεχάσει η ΕΠΟ τις κομματικές ταυτότητες των διαιτητών και αν δε λειτουργήσει με μοναδικό πλαίσιο την αξιοκρατία, θα βρισκόμαστε σε μια πορεία μισόλογων και ερευνών χωρίς αποτέλεσμα".

Η ειδική επιτροπή ζήτησε από τηλεοπτικό σταθμό την κασέτα με τη συνέντευξη του προέδρου των Λύκων, Κ. Ηλιάδη, όπου είχε παραδεχτεί πως πλήρωσε διαιτητές. Τον κάλεσε να παρουσιαστεί ενώπιόν της τη Δευτέρα, όμως λόγω υποχρεώσεων του παράγοντα αυτό θα συμβεί την επόμενη βδομάδα. Το ίδιο θα γίνει και με τον Γ. Σπανέα. Τη Δευτέρα κλήθηκαν ακόμα να καταθέσουν οι διαιτητές Ντάφλος, Κεχαγιάς, Γρηγορίου και ο προπονητής Π. Γιαννακόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ