Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό...

Με αμυντικούς προσανατολισμούς αναμένεται να παραταχτούν αύριο οι "αιώνιοι" στο ντέρμπι της αλήθειας

Η ώρα της κρίσης για τους αιώνιους αντιπάλους έφτασε. Αύριο στις 8μμ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα αγωνιστικά τους ξίφη, σε μια αναμέτρηση που ανεβάζει την αδρεναλίνη των φιλάθλων στα ύψη. Το στάδιο Καραϊσκάκη αναμένεται να γνωρίσει πιένες, αφού όλα τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί πριν καλά καλά... κυκλοφορήσουν. Ας ελπίσουμε όλα να κυλήσουν ομαλά και η διαιτησία του Μυτιληνιού κ. Παπουτσέλη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τα πρωτοσέλιδα της περασμένης βδομάδας μόνο καλό δεν έκαναν, αφού ούτε λίγο - ούτε πολύ, κυρίως οι άνθρωποι του ΠΑΟ, άφησαν... υπονοούμενα για τον "πρωτάρη" ρέφερι σε ντέρμπι υψηλού κινδύνου. Ας πάμε όμως στα τελευταία νέα από τα δυο στρατόπεδα:

Ξεκινάμε από τον γηπεδούχο και πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε χτεσινές του δηλώσεις συνέχισε τους χαμηλούς τόνους: "Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Είμαστε πρώτοι με τρεις βαθμούς διαφορά και ακόμη και η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δε θα κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νίκη. Γνωρίζουμε ότι αν κερδίσουμε θα ξεφύγουμε έξι βαθμούς. Πάνω απ' όλα πρέπει να αποβάλουμε το άγχος και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος αντίπαλος και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι από την αρχή ως το τέλος". Στον αγωνιστικό τομέα ο Ντούσκο δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μίρσα Βαρεσάνοβιτς και τον τραυματία Ανδρέα Νινιάδη. Τη θέση του Βόσνιου θα πάρει ο Γιώργος Αμανατίδης, ενώ δεν αποκλείεται η έκπληξη που ακούει στο όνομα του Πέτρου Πασσαλή. Ο Ντούσαν θα παίξει με δυο αμυντικά χαφ, τους Σαμπανάτζοβιτς, Καρασαββίδη, ενώ επιθετικές αιχμές θα είναι οι Ιβιτς και Αλεξανδρής. Πάνω από όλα οι "ερυθρόλευκοι" θα θελήσουν να κρατήσουν τους μέσους του "τριφυλλιού" μακριά από τα καρέ του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Στην αντίπερα όχθη ο Βέλιμιρ Ζάετς αναφερόμενος στο μεγάλο ντέρμπι είπε: "Είναι ένα παιχνίδι με ξεχωριστό ειδικό βάρος. Εμείς αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με την ίδια σοβαρότητα. Ασφαλώς θα παίξουμε για να κερδίσουμε, όμως δεν είναι καθοριστικό το αποτέλεσμα όσον αφορά την υπόθεση τίτλος. Ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα, αφού ακόμη υπάρχει μακρύς δρόμος". Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Ζέκο θα παρατάξει την ίδια 11άδα που κέρδισε θριαμβευτικά τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την περασμένη αγωνιστική. Μια θέση ίσως να προβληματίσει τον Κροάτη. Αυτή θα τη διεκδικήσουν οι Μάρκος, Νασιόπουλος και Γ. Σ. Γεωργιάδης. Η πιθανή ενδεκάδα: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. και Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Μπορέλι, Βαζέχα, Καπουράνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ