Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Κήρυκας της συναίνεσης για το χτύπημα του λαού

Σαν κήρυκας της συναίνεσης, για να προχωρήσουν οι ανατροπές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ξεκολλήσει από την κρίση, και με προτάσεις για επίσπευση της παράδοσης στους ιδιώτες της δημόσιας περιουσίας, εμφανίστηκε στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, στηρίζοντας για μια ακόμα φορά, στην ουσία της, την πολιτική της κυβέρνησης.

Ισχυρίστηκε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, στην οποία αποφασίστηκε ο περαιτέρω σφαγιασμός των εργαζομένων ήταν μια επιτυχία της Ελλάδας και επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν κάνοντας λόγο για «μεμψιμοιρία». Κατά τον Γ. Καρατζαφέρη, οι αποφάσεις της ΕΕ αποτελούν ένα «νέο εφαλτήριο» και η μόνη του ένσταση είναι το «ποιος θα διαχειριστεί αυτήν την ευκαιρία».

Σε ρόλο συμβούλου της κυβέρνησης για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, σε συνέχεια των όσων έχουν ήδη γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του δικομματισμού, πρότεινε να μαζευτούν όλα τα ακίνητα του Δημοσίου σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο, στο οποίο θα επενδύσουν «εγχώριοι και ξένοι επενδυτές», ενώ για «τα λιμάνια, τις μαρίνες, τα αεροδρόμια και τις πωλήσεις της συμμετοχής του Δημοσίου σε εισηγμένες και μη εταιρείες», πρότεινε να ομαδοποιηθούν σε χαρτοφυλάκια που θα τα διαχειριστούν «ειδικοί».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, είπε ότι συνεργάτης του «με ένα αναίσχυντο άρθρο τον έβρισε» κάτι που απέδωσε στην άνοδο, που - όπως ισχυρίστηκε - εμφανίζει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις, ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι «ο λαός έχει πια καταλάβει ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. και θα του δώσει τη δύναμη που χρειάζεται για να κυβερνήσει αυτόνομα τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ